Čović: Tadić urgirao da Partizan dobije više para

Čović: Tadić urgirao da Partizan dobije više para

Košarka -
Partizan dužan da isplati 75.000 evra za Miljenovića

BEOGRAD - Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović otkrio je da je bivši predsednik Srbije Borisa Tadića intervenisao da Partizan dobije više para od večitog rivala.

"Očekujem zemlju u kojoj će svi imati jednake šanse. Mi smo prošle sezone od Telekoma dobili 200 hiljada evra, a Partizan tri-četiri puta više na intervenciju tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je iskoristio svoj autoritet da im pomogne. On je pomogao i FK Crvena zvezda, a voleo bih da je pomogao i KK Crvena zvezda. Nemam ništa protiv toga, jer je dobro kada se ulaže u sport", rekao je Čović.

Čović je kazao da je Zvezdi ostalo još 100 hiljada evra obaveza iz prošle sezone, koje će platiti kada od Partizana dobiju 75 hiljada evra, koliko im duguje za treću ratu za plejmejkera Nenada Miljenovića.

"Rok da Partizan uplati 75.000 evra za Nenada Miljenovića bio je 15. septembra, ali smo zaključili da 15 dana kašnjenja neće predstavljati nikakav problem", kazao je on.

Takođe, Čović je zatražio od Partizana da objavi plate uprave, stručnog štaba i igrača.

Prvi čovek ‘crveno-belih’ rekao je da Zvezdin budžet iznosi nešto više od dva miliona evra, plus 300 hiljada za Radnički FMP.

"Budžet Crvene zvezde za sezonu 2012/13. je dva miliona i 600 hiljada evra. Plan smo radili po normama Evrolige, jer od sledeće sezone ili one posle nje budžeti klubova moraće da budu transparentni", rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Čović je rekao da javnost Srbije treba da dobije odgovore koliko novca su Zvezda i Partizan dobili u poslednje četiri godine od državnih preduzeća, ministarsta sporta, Grada Beograda, kolike su plate svih zaposlenih u oba kluba, da li oni posluju preko svojih ili nekih drugih računa, kao i koliko i kome ko duguje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track