IZJEDNAČIO SVOJ EVROLIGAŠKI REKORD, PA POKUPIO VREDNO PRIZNANJE! Lesor MVP 21. kola Evrolige - nagrada za FANTASTIČNU partiju!
Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

EVROLIGA

IZJEDNAČIO SVOJ EVROLIGAŠKI REKORD, PA POKUPIO VREDNO PRIZNANJE! Lesor MVP 21. kola Evrolige - nagrada za FANTASTIČNU partiju!

Košarka -

Košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor proglašen je danas za najkorisnijeg igrača (MVP) 21. kola Evrolige.Panatinaikos je na svom terenu pobedio Monako sa 88:63, a jedan od najzaslužnijih za to bio je upravo Lesor koji je u svojoj 116. evroligaškoj utakmici u karijeri stigao do drugog MVP priznanja.

Lesor je utakmicu završio sa 23 poena čime je izjednačio svoj evroligaški rekord, a upisao je i devet skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte što mu je donelo indeks korisnosti 42.

Nekadašnjeg igrača Partizana sledi Valter Tavares iz Real Madrida koji je u pobedi svog tima protiv Valensije posle produžetka (96:86) sakupio 32 indeksna poena, a nakon što je upisao 18 poena, čak 19 skokova i po dve asistencije i blokade.

Košarkaš Efesa Darijus Tompson i Nikola Milutinov iz Olimpijakosa su 21. kolo završili sa indeksom 31.

Tompson je predvodio Efes do pobede protiv Virtusa (99:75) sa 26 poena, dva skoka, dve asistencije i pet ukradenih lopti, dok je Milutinov zabeležio 12 poena, 14 skokova, dve asistencije i tri ukradene lopte u porazu svog tima od Baskonije (80:69).

Listu najboljih u ovom kolu Evrolige kompletira košarkaš Fenerbahčea Dišon Pjer koji je u pobedi protiv Bajerna (98:91) sakupio 29 indeksnih poena.

Kurir sport

Bonus video:

00:19

Mali Lesor krenuo tatinim stopama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track