"ŽALGIRIS SE PROMENIO SA TRINKIJERIJEM" Obradović pred okršaj s Litvancima: Agresivniji su, najbolje šutiraju trojke...
Foto: Starsport

EVROLIGA

"ŽALGIRIS SE PROMENIO SA TRINKIJERIJEM" Obradović pred okršaj s Litvancima: Agresivniji su, najbolje šutiraju trojke...

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da se Žalgiris dosta promenio u odnosu na prethodnu utakmicu dva tima u Evroligi i dodao da je dolaskom trenera Andree Trinkijerija dobio dosta na agresivnosti.

Košarkaši Partizana dočekaće sutra ekipu Žalgirisa, u utakmici 23. kola Evrolige.

U prvom ovosezonskom meču, crno-beli su u Kaunasu savladali Žalgiris sa 85:93.

"U odnosu na utakmicu u Kanuasu, Žalgiris će imati trojicu igrača koji dosta znače. U pitanju su Lukas Lekavičijus, Arnas Butkevičijus, koji dosta pomaže odbrani, kao i Brejdi Manek, na poziciji četvorke, a Trinkijeri ga dosta koristi. Njegovi procenti su izvanredni, igra kvalitetno", rekao je Obradović, prenosi klub.

"Dolaskom Trinkijerija, neki igrači su dobili drugačije uloge. Promenio se Žalgiris, dobio na agresivnosti, u poslednjih pet kola ima prosečno po tri osvojene lopte više nego ranije. Uz to, krasi ga procenat šuta za tri, najbolji u Evroligi. Bitno je istaći da se protiv nas i njih svira najviše faulova tokom cele sezone", dodao je on.

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović je naveo da su crno-beli dobro trenirali ove sedmice i da se nada da će sutra pokazati koliko vrede.

"Promenili su trenera, igraće potpomognuti Butkevičiusom koji im je nedostajao u poslednja dva meseca, fantastičan odbrambeni igrač. Malo su se digli u poslednje vreme sa dolaskom novog trenera, ali to je isti tim, iste karakteristike igrača", rekao je Avramović.

Trenutno, Partizan ima učinak od 11 pobeda i isto koliko poraza, dok Žalgiris uz osam pobeda ima i 14 poraza.

Kurir sport

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track