PARTIZAN NAJGORA EKIPA U EVROLIGI PO BROJU ASISTENCIJA! A, nisu doveli Ferela (koji blista), već su papreno platili Smita
Foto: Starsport

analiza

PARTIZAN NAJGORA EKIPA U EVROLIGI PO BROJU ASISTENCIJA! A, nisu doveli Ferela (koji blista), već su papreno platili Smita

Košarka -

Crno-beli u poslednje vreme bezidejni u napadu, bekovi ne mogu da iznesu organizaciju igre, a ekipa je po asistencijama najgora u Evroligi

Partizan ima najveći budžet u istoriji, rekao je u decembru prošle godine predsednik crno-belih Ostoja Mijailović otkrivši da je za celu organizaciju, dakle za ekipu i stručni štab, obezbeđeno 20 miliona evra. Dodao je da je po tome Partizan među prvih osam klubova u Evroligi.

Mesec i po dana kasnije šampion ABA lige je van zone čak i plej-ina u elitnom takmičenju, a u regionaloj ligi je ostao bez prednosti domaćeg terena u završnici. Šokantan poraz od Virtusa u Bolonji samo je potvrdio ono o čemu se dugo i naširoko priča - crno-belima fali klasični plejmejker.

Željko Obradović je prošle sezone imao samo jednog pravog organizatora igre, a posle volšebnog odlaska Jama Madara, odlučio je da ove sezone nema niti jednog.

Odnosno da tu poziciju pokriju Aleksa Avramović i Pi Džej Doužer, a da ovoj dvojici bekova pomažu ostali iz spoljne linije. Protiv Virtusa smo videli pravi horor - bekovi su izgubili čak 10 lopti, Doužer četiri, Avramović i Panter po tri. Takođe, ceo tim imao je svega osam asistencija naspram čak 19 rivala... Može da se kaže - slab dan, ali Partizan je najgori tim Evrolige po asistencijama sa prosekom od 15,2 po meču!

Jogi Ferel
foto: Starsport

Zato mnogi navijači crno-belih sada žale što nije uspela "misija Jogi Ferel". Dolazak omalenog plejmejkera iz ove perspektive se čini idealnim jer se radi o igraču koji je najbolji upravo u onome što četa Željka Obradovića radi užasno.

Brz je, prodoran, može lako da napravi višak i podeli pas, a opasan je i u šutu. Profitirali bi visoki igrači, a i ostatak ekipe, pre svih Kevin Panter, koji se dosta muči i uglavnom sam mora da iskreira priliku za šut. O pikenrolu sa Kaminskim, Ledejom ili Smailagićem nepotrebno je i govoriti.

Ferel je bio nadomak oblačenja crno-belog dresa, ali onda je sve puklo praktično preko noći. Njegov agent otkrio je da je kamen spoticanja bila ponuda Partizana koja nije zadovoljila njegovog klijenta. Neverovatno je da je zbog određene količine novca Jogi odlučio da ode u Budućnost, jer se očigledno nije radilo o velikoj razlici.

U međuvremenu se teže povredio Aleksa Avramović, što je bio novi udarac, pa je Partizan doveo Džejlena Smita - kako se nezvanično priča, za 500.000 evra. Smit je nesporno solidan igrač, ali ni on nije pravo plej...

Jogi blista u ABA ligi i Evrokupu

Jogi Ferel je najbolji igrač Budućnosti, za samo sedam mečeva nametnuo se kao lider. U Evrokupu prosečno beleži 10,2 poena i četiri asistencije, dok je u ABA ligi još bolji - 13,7 poena i 4,7 skokova.

Nesumnjivo da te brojke beleži u takmičenjima koji nisu na nivou Evrolige i da su rivali slabiji, ali očigledno da je njegovo nedovođenje bila greška Partizana.

Kurir sport / P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track