JEZIVO! OVO JE RUKA NIKOLE JOKIĆA POSLE SKORO SVAKOG MEČA U NBA LIGI: Srbina tuku, grebu, povređuju! Malo nedostaje i da ga grizu!
Foto: AP David Zalubowski, Printscreen

nije lako

JEZIVO! OVO JE RUKA NIKOLE JOKIĆA POSLE SKORO SVAKOG MEČA U NBA LIGI: Srbina tuku, grebu, povređuju! Malo nedostaje i da ga grizu!

Košarka -

Nikola Jokić u poslednjih nekoliko godina postavio je određene standarde u NBA ligi, pa stoga i ne čudi što je najbolji igrač najjačeg košarkaškog prvenstva na svetu.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić prošle godine stigao je do svog prvog prstena u NBA ligi sa svojim Denverom. Dolazak do trona nije bio nimalo lak. Srbin je pod stalnim pritiskom dobrih rezultata, a ujedno je i meta protivničkih košarkaša.

Ne biraju se sredstva kako bi se zaustavio Nikola Jokić. Jezivo sve to izgleda. Otuda i ne čudi što srpski košarkaš ponekad izgubi živce. Često puta ga sudije ne stave u zaštitu koju bi trebalo da ima, pa bude meta divljačkih i podmuklih udaraca. Zbog toga je trener Denvera Majkl Meloun dosta puta kritikovao arbitre i govorio u javnosti da Nikola Jokić nema tretman kakav zaslužuje.

Da je stvarno tako, pokazuje i njegova ruka tokom jedne utakmice. Fotografija je objavljena ne njegovoj fan instagram stranici uz komentar:

- Ovako izgledaju Jokićeve ruke u skoro svakoj utakmici. Valjda zato nije u prvih 50 u izvođenju slobodnih bacanja!

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Popularni "Džoker" postao je prvi igrač u istoriji NBA koji je među svim košarkašima u prošlogodišnjem plej-ofu završio kao broj jedan u ukupnim poenima, skokovima i asistencijama. Malo je reći impresivno.

Takođe, po završetku finala prošle godine, Nikola Jokić bio je prvi centar MVP finala još od moćnog Šakila O'Nila 2002. godine. Košarkaš Denvera je prvi igrač u najjačoj ligi sveta sa preko 600 poena, 269 skokova i 190 asistencija.

Kurir sport

00:24

Evo kako je Jokić gledao trku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track