MISTERIJA TREJ TOMPKINS: Koliko utakmica će novo pojačanje Zvezde odigrati za mesec dana?
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

koliko može

MISTERIJA TREJ TOMPKINS: Koliko utakmica će novo pojačanje Zvezde odigrati za mesec dana?

Košarka -

Iskusni američki krilni centar Trej Tompkins novi je član Crvene zvezde.

On je sa Zvezdom potpisao kratkoročni ugovor na samo mesec dana, uz mogućnost produženja saradnje. pošto zbog povrede kolena nije igrao duže od godinu dana.

Trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos potvrdio da je Tompkins i dalje u procesu rehabilitacije i da sigurno neće igrati protiv Žalgirisa, pa su po svemu sudeći male šanse da zaigra i protiv Zadra u AdmiralBet ABA ligi.

Posle duela sa Zadrom sledi završni turnir Kupa Radivoja Koraća i tu se javlja novi problem - ograničenje broja stranaca.

Teško je verovati da će Tompkins biti među četvoricom odabranih.

Nakon toga onda sledi pauza zbog utakmica nacionalnih timova u kvalifikacijama za EP, sve do početka marta, kada će se nastaviti takmipčenja u Evroligi i ABA ligi.

Tek tada bismo mogli da očekujemo Tompkinsa u sastavu crveno-belih, a to znači na gostovanjima Bajernu, Mornaru i Monaku. Utakmica protiv Monaka će značiti i kraj Tompkinsovog jednomesečnog ugovora.

Tako će u Zvezdi na osnovu dve ili tri utakmice morati da donesu odluku da li sa ovim igračem treba produžiti ugovor, pri čemu je takođe veliko pitanje i koju bi minutažu Amerikanac mogao da ima u tim mečevima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track