IRKINJE ODBILE DA SE RUKUJU SA IZRAELKAMA: Ozbiljan incident na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!
Foto: Printskrin/X

presedan

IRKINJE ODBILE DA SE RUKUJU SA IZRAELKAMA: Ozbiljan incident na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!

Košarka -

Košarkašice Republike Irske odbile su da se rukuju sa rivalkama iz Izraela, pred početak utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025.

"Košarkaška reprezentacija Republike Irska upozorila je da njihov tim neće učestvovati u tradicionalnim aktivnostima pre utakmice zbog „provokativnih i potpuno netačnih optužbi za antisemitizam od strane izraelskih košarkašica i stručnog štaba“, preneo je CNN Nevs 18.

Izraelski košarkaš koji igra u SAD Dor Sar rekao je u sredu da je reprezentacija Irske "prilično antisemitska". Njegov intervju pojavio se na sajtu KS Izraela. Sa druge strane, košarkaši Irske poručili su da su komentari "zapaljivi i potpuno netačni". KS Irske prijavio je Sarove komentare disciplinskoj komisiji FIBA Evrope, piše Bi Bi Si.

Ranije ove nedelje, izvršni direktor KS Irske Džon Fihan rekao je da će se irski tim suočiti sa velikim kaznama i izbacivanjem iz takmičenja ako bude bojkotovao mečeve sa Izraelom. On je sugerisao da bi bojkot "uništio irsku žensku međunarodnu košarku u narednih 10 godina".

Utakmica je odigrana u Rigi, u Letoniji, zbog rata Izraela i palestinskog Hamasa u pojasu Gaze. Košarkašice Izraela pobedile su Republiku Irsku rezultatom 87:57.

Kurir sport/BBC

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track