DETALJNE KALKULACIJE - Lavice su na korak od plasmana na Olimpijske igre! Evo šta treba Srbiji da OVERI VIZU za Pariz!
Foto: Thiago Gomes / AFP / Profimedia

kvalifikacije za oi

DETALJNE KALKULACIJE - Lavice su na korak od plasmana na Olimpijske igre! Evo šta treba Srbiji da OVERI VIZU za Pariz!

Košarka -

Najbolje košarkašice Srbije na dobrom su putu da obezbede plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Izabranice selktorke Marine Maljković u drugom kolu kvalifikacija za OI savladale su u Belemu domaćina Brazil 72:65 i tako napravile veliki korak ka plasmanu u Pariz.

Imale su naše devojke sjajnu priliku da već nakon druge runde overe vizu za najveću svetsku smotru sportista, pošto im je bila potrebna pobeda nad Brazilom od osam poena prednosti kako bi završile posao, ali nisu imale dovoljno sreće u samom finišu meča. Ivana Raca imala je dva slobodna bacanja na dve sekunde pre kraja, nažalost, ubacila je samo jedno za nedovoljnih +7, pa će odluka o plasmanu u Pariz pasti u nedelju nakon utakmica poslednjeg kola kvalifikacija.

Lavice u sjajnoj poziciji

Naša reprezentacija ima skor 1-1 i ukoliko savlada Australiju u poslednjoj rundi obezbediće plasman na Olimpijske igre.

Srpkinje mogu u Pariz i u slučaju poraza. Naime, ukoliko Nemačka savlada Brazil, naša reprezentacija će sigurno obezbediti plasman na Olimpijske igre. Ako Nemačka izgubi sa manje od sedam poena razlike, Srbija ide na OI, kao i u slučaju da Brazil pobedi sa osam ili više poena razlike, jer u tom slučaju Nemačka ostaje bez plasmana na OI. Dakle, našoj reprezentaciji jedino ne odgovara pobeda Brazila od sedam poena razlike.

Ukoliko Brazil savlada Nemačku sa sedam razlike, onda će sve tri ekipe u krugu imati istu koš razliku, pa će odlučivati ukupna koš razlika u koju ulaze i utakmice protiv Australije. Trenutno Srbija ima 0, Brazil -12, a Nemačka -26.

Kurir sport/J.M.

00:20

Košarkašice Srbije oplele kolce sa navijačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track