Najnovije vesti

OVO SU NAJNOVIJI DETALJI OPERACIJE SLAVNOG KOŠARKAŠA! Paspalju urađena ablacija srca - evo o kakvom zahvatu se radi!
Foto: Zorana Jevtić

detalji

OVO SU NAJNOVIJI DETALJI OPERACIJE SLAVNOG KOŠARKAŠA! Paspalju urađena ablacija srca - evo o kakvom zahvatu se radi!

Košarka -

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj hospitalizovan, a sada su se pojavili novi detalji.

Njemu je urađena ablacija zbog srčanih smetnji, saznaje Telegraf.

Njegovo stanje je trenutno stabilno, a nalazi se u Kliničkom centru Srbije.

Ablacija je način lečenja jakih aritmija i predstavlja proceduru kojom se umanjuju simptomi atrijalne fibrilacije kao što su ubrzani i nepravilni rad srca, kratak dah, netolerancija na napor. Ablacija se savetuje ukoliko ostali načini lečenja ne daju željene rezultate. Cilj procedure, koja se radi u opštoj ili lokalnoj anesteziji jeste da se uspostavi normalan srčani ritam.

Inače, nekadašnji as Partizana trebalo je da bude gost na jednoj svečanosti u Grčkoj, ali je hospitalizovan zbog aritmije.

Žarko Paspalj
foto: Starsport©

Trofejni reprezentativac je nedavno u emisiji "Ordinacija" pričao o svojim zdravstvenim problemima i tom prilikom otkrio kako je preživeo dva infarkta i moždani udar.

Prvi infarkt doživeo je u svojoj 35. godini, dok se još uvek aktivno bavio sportom.

"Meni se to desilo na sportu i generalno, meni se uvek i dešavalo na sportu, šta god to značilo, sport, može da bude i fudbal, tako smo i počeli, tako smo završili na kraju. Osetiš ipak nešto što nije uobičajeno, znači krene grebanje po, recimo, grudima, neke neprijatne nelagodnosti, neko znojenje, mimo sportskog, teško je to prepoznati i onako, što bih ja rekao, mala snaga, ali nije uobičajena mala snaga, nije umor, nego nešto potpuno drugačije. E sad, kako čovek to da prepozna, ja, svakako, nisam", priseća se u razgovoru za "RTS" slavni as.

Kurir sport / Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track