ŠAMPIONI, AL' U KUKANJU: Večiti dobili 60 miliona evra od države - GDE SU VAM REZULTATI U EVROLIGI? Kog igrača ste napravili?
Foto: Petar Aleksić

detaljno o svemu

ŠAMPIONI, AL' U KUKANJU: Večiti dobili 60 miliona evra od države - GDE SU VAM REZULTATI U EVROLIGI? Kog igrača ste napravili?

Košarka -

Crvena zvezda i Partizan su brže-bolje potrčali da pokušaju da objasne svoje finansije posle izjava predsednika Aleksandra Vučića o enormnoj pomoći države na račun oba kluba.

Objavili su podatke po kojima su dobili - 33 miliona (Crvena zvezda) i 27 miliona (Partizan) u poslednjih sedam sezona. Dakle, 60 miliona evra od države!

Ogroman novac za najveće budžete u klupskim istorijama, valjda je to jasno i u Humskoj i na Malom Kalemegdanu. I u skladu s tim najmanje što mogu je da neko od mora saopštenja počnu sa zahvalnošću državi Srbiji što im daje toliko novca. Međutim, oni vrte samo svoju ploču.

Zvezda se diči kako je najtransparentniji klub, a ne ume da objasni šta je to ona uradila u Evropi sa 33 miliona evra koja je dobila. Kakve je to rezultate postigla i koliko košarkaša je za reprezentaciju napravila... Ako mogu, neka objasne plate ogromnog broja velikih promašaja koji su stigli u klub. Uzećemo za primer Šabaza Nejpijera, Miroslava Raduljicu i Marka Simonovića...

Miloš Teodosić, Crvena zvezda, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

Partizan bi mogao da objasni svoju demagogiju o tome da se oni samostalno finansiraju (a onda objave dokumente koji ih sami demantuju), zatim platu Kevina Pantera i učinak koji on ima na terenu. Zatim, sumanutu platu Džejlena Smita i uopšte njegovo dovođenje i tako dalje... Možemo i sa crno-belima da pričamo o rezultatima i njihovim "uspesima".

Samo da nam ne krenu da vade titule u regionalnim okvirima i činjenicu koliko puta su jedni druge pobeđivali. Evropa je merilo, a njih tu gotovo da nema na mapi.

Znači, bolje bi vam bilo da ćutite i malo (a možda i mnogo) bolje radite, jer očito niste baš opravdali ulaganja. Dobri ste za stolom kad treba potpisati milionski ugovor s nekim igračem ili napisati neko saopštenje...

A, kad je potrebno napraviti neki značajniji rezultat u Evropi - nema vas nigde. Prema budžetima, oba kluba treba da se bore za fajnal-for, a trenutno teško da će i u plej-in. Tako da lagano počinje ona priča - "ABA liga je prioritet...". Demagozi prve kategorije iz oba tabora.

Kurir sport / M. B.

Bonus video:

00:22

Jago peva na srpskom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track