ZAVRŠENO SUĐENJE NURKIĆU POSLE TRI GODINE! Kontroverznog košarkaša TUŽIO PRVI KOMŠIJA, sad mu se obratio: Dragi Jusufe...
Foto: AP Ross D Franklin

KRAJ PROCESA

ZAVRŠENO SUĐENJE NURKIĆU POSLE TRI GODINE! Kontroverznog košarkaša TUŽIO PRVI KOMŠIJA, sad mu se obratio: Dragi Jusufe...

Košarka -

Gotovo tri godine su prošle otkako je kontroverzni košarkaš Jusuf Nurkić dobio tužbu od prvog komšije, do kraja sudskog procesa.

Kent Seida je u aprilu 2021. godine tužio Nurkića zbog sumnje da je svesno bacao otpad, palo drveće i kamenje iz svog u njegovo dvorište u saveznoj državi Oregon.

- 23. aprila 2021. godine bacao je smeće, grane, ostatke betona i kamenje preko ograde. Smatram ga odgovornim i tražim odštetu - navedeno je u tužbi u kojoj je Seida tražio odštetu u visini od 8.674 dolara.

Nakon gotovo pune tri godine, sud je doneo presudu u korist košarkaša, a Amerikanac je uputio javno izvinjenje.

- Dragi Jusufe, odlučio sam da odbacim tužbu protiv tebe i neću da se žalim na odluku suda. Žalim što sam te krivio za uznemiravanje i bacanje drveća na moju farmu. Sad znam da nemaš ništa s tim i takođe znam da voliš životinje i da ne bi učinio ništa da ih povrediš. Kako bih dokazao svoju iskrenost doniraću 500 dolara tvojoj fondaciji. Molim te da prihvatiš ovo od mene i moje porodice - poručio je Kent Seida.

Jusuf Nurkić, Drejmond Grin
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U međuvremenu centar iz Bosne i Hercegovine se preselio iz Oregona u Arizonu gde igra za Finiks Sanse. I dalje poseduje nekretnine u ovoj državi za koji će zauvek biti vezan.

Nurkić je košarkašku karijeru počeo u Cedeviti a koju je igrao do 2014. godine kada je izabran kao 16. pik na NBA draftu od strane Čikaga.

Nije zaigrao za Bulse, već za Denver Nagetse koje je napustio nakon tri sezone. Od 2017. do 2023. godine igrao je za Portland, a od aktuelne sezone nosi dres Finiksa.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track