Zvezda se okliznula u Splitu

ABA liga

Zvezda se okliznula u Splitu

Košarka -
Crveno-beli su odigrali meč sa mnogo oscilacija u kojima su dostizali visoku prednost domaćina, ali bez preokreta, što je najviše kažnjavao Ivan Mimica, strelac čak 32 poena u pobedi Splita.

Košarkaši Crvene zvezde Beograd izgubili su od Splita na gostujućem terenu sa 87:81 (26:21, 16:20, 20:20, 25:20) u prvom kolu ABA lige.

Crveno-beli su odigrali meč sa mnogo oscilacija u kojima su dostizali visoku prednost domaćina, ali bez preokreta, što je najviše kažnjavao Ivan Mimica, strelac čak 32 poena u pobedi Splita.Brzo su poveli Splićani, a najviše su raspoloženi Sobin i Mimica koji se zajedno postigli 15 od 26 poena ekipe u prvom periodu igre. Trener crveno-belih Milivoje Lazić šansu je dao Aleksandru Cvetkoviću na poziciji plejmejkera, a veliku početnu minutažu imali su i Igor Rakočević, Raško Katić i Moris Almond.

Olako su primali crveno-beli koševe, pa je pri 16:24 Lazić tražio tajm-aut, posle koga Zvezda pravi seriju 11:2 i prelazi u vođstvo. Ipak, Mimica i Sobin su nastavili da koriste kikseve Simonovića i Radivojevića u vođenju napada Zvezde, pa su kontrama vratili vođstvo, koje su uspeli da prokockaju. Posle 42:32 za Splićane, Zvezda je napravila mini seriju koju je završio Elton Braun zakucavanjem u poslednjoj sekundi poluvremena za minimalno vođstvo domaćina.

Isti scenario viđen je i u drugom poluvremenu - Zvezda je stizala prednost i posustajala. Poslednji trzaj i šansu za preokret napravio je Čović trojkom, ali je sjajni Mimica na to odgovorio sa tri i rešio pitanje pobednika.

ABA liga, prvo kolo:

PetakŠiroki - Igokea 63:69

Partizan - Zadar 81:74

Subota

Radnički - Olimpija 65:71

Budućnost - Cedevita 74:78

Cibona - MZT 72:77

Split - Crvena zvezda 87:81

Nedelja

Krka - Solnok 18.00

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track