KAO GROM IZ VEDRA NEBA! Svetislav Pešić preuzima novi klub iz Evrolige i ABA lige - ovu ponudu NIJE mogao da odbije!
Foto: Starsport©

bum

KAO GROM IZ VEDRA NEBA! Svetislav Pešić preuzima novi klub iz Evrolige i ABA lige - ovu ponudu NIJE mogao da odbije!

Košarka -

U ponedeljak je ključni sastanak Evrolige na kome će 13 klubova vlasnika takmičenja odobriti ulazak Dubaija od naredne sezone, a prema informacijama dobro poznatog španskog portala "Encestando" platiće i više novca nego što je u prvi mah spominjano (po milion dolara svakom klubu u narednih pet sezona) i igraće više sezona (sedam, umesto pet)

Uz to, prema nezvaničnim informacijama odlučeno je da njihov trener bude Svetislav Pešić, koji će ih voditi i u ABA ligi i Evroligi, paralelno radeći i u reprezentaciji Srbije. I ranije se ova informacija pojavljivala u javnosti, ali Kari je nije potvrdio, a nema nikakve sumnje da će o njoj biti više reči nakon večerašnje utakmice Srbije sa Finskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u hali "Aleksandar Nikolić" (20 časova).

Svetislav Pešić, košarkaši
foto: @starsport

O novom klubu iz Emirata, koji je "napravila država" da bi popularizovala košarku, nema mnogo informacija, ali je jasno da će odmah na startu imati veliki budžet i da će pokušati da "napadnu" brojne poznate košarkaše iz Evrolige. Između ostalog, pričalo se o Valteru Tavarešu, Majku Džejmsu...

Prema nezvaničnim informacijama, Dubai će potpisati ugovor na sedam godina sa Evroligom i doneti "kofere novca" uz nove sponzore. Samo su se Olimpijakos i Makabi za sada bunili "ulasku" Dubaija, još dva kluba su neutralna, dok su ostali uz njih.

Uskoro se takođe očekuje i ozvaničenje "ulaska" Dubaija u ABA ligu, gde će platiti učešće, a navodno će igrati u Beogradu.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track