PEŠIĆEVI ORLOVI NA TEŠKOM ISKUŠENJU KOD DŽIKIĆA: Evo gde možete da gledate prenos utakmice Gruzija - Srbija
Foto: Starsport

Kvalifikacije za EP 2025

PEŠIĆEVI ORLOVI NA TEŠKOM ISKUŠENJU KOD DŽIKIĆA: Evo gde možete da gledate prenos utakmice Gruzija - Srbija

Košarka -

Muška košarkaška reprezentacija Srbije od 18 časova gostuje Gruziji u utakmici 2. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2025.

Utakmicu možete da gledate u direktnom prenosu na kanalu RTS1, a tok meča, kao i brojne zanimljivosti koje prate utakmicu na našem portalu.

Srbija je u prvoj utakmici slavila protiv Finske u Beogradu, dok je Gruzija selektora Aleksandra Džikića poražena od Danske.

– Kao i svaka sledeća, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzojom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu.

Odmah posle utakmice, reprezentacija Srbije se čarter letom vraća za Beograd.

Kurir sport

Bonus video:

02:56

OSLANJALI SE NA VETERANE: Jokić, Bogdanović, Bjelica i Marjanović otkrili ko im je pomogao na početku NBA karijere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track