POTEZ NIKOLE JOKIĆA O KOM BRUJI AMERIKA! Nekada su mu se smejali zbog odbrane, sada ih svojom INTELIGENCIJOM prosto UNIŠTAVA!
Foto: Printscreen

genije

POTEZ NIKOLE JOKIĆA O KOM BRUJI AMERIKA! Nekada su mu se smejali zbog odbrane, sada ih svojom INTELIGENCIJOM prosto UNIŠTAVA!

Košarka -

Genijalnost na delu!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je svoju surovu dominaciju u najjačoj ligi na svetu, pošto je četvrti meč zaredom završio sa tripl-dabl učinkom.

U pobedi Denvera nad Sakramentom maestralni srpski as je za 32 minuta igre imao 14 poena, 14 skokova 11 asistencija.

Navikli smo da nas Jokić oduševljava svojom dominacijom i neverovatnom kreativnošću u napadu, međutim, u poslednje vreme veliku pažnju privlače sjajni potezi Srbina u fazi odbrane.

Ranije je često bio na meti kritika zbog svoje igre u odbrani. Govorili su da je spor i da je prilično laka meta za protivničke igrače. Međutim, Jokićeva igra u defanzivi se toliko popravila, da je nedavno dobio i javne pohvale od čuvenog trenera Golden Stejta Stiva Kera.

Na meču protiv Kingsa tri puta je ukrao loptu protivniku, a u trećoj deonici to je učinio na spektakularan način.

Inteligentnim potezom oduševio je ljubitelje NBA. Košarkaš Kingsa krenuo je na prodor, Jokić se namestio kako bi iznudio faul u napadu, a onda je pročitao nameru rivala u trenutku i presekao pas.

Ovaj potez izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama:

Kurir sport/J.M.

01:39

Pešić obrazložio zašto su Jokić i Micić otkazali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track