KAKO PARTIZAN MOŽE DO DOIGRAVANJA U EVROLIGI Ovo je potrebno crno-belima u preostalih 7 kola! Jedan detalj ide u prilog Obradoviću
Foto: Starsport©

kalkulacije

KAKO PARTIZAN MOŽE DO DOIGRAVANJA U EVROLIGI Ovo je potrebno crno-belima u preostalih 7 kola! Jedan detalj ide u prilog Obradoviću

Košarka -

Pobedom nad Efesom (100:90) u 27. kolu Evrolige, košarkaši Partizana znatno su popravili šanse za plasman u plej-in ili plej-of fazu.

Crno-beli su upisali 13. pobedu, pa sedam kola pre kraja praktično sudbinu drže u svojim rukama. Tim Željka Obradovića je trenutno na deobi desetog mesta, poslednjeg koje vodi u doigravanje, sa ekipom Valensije.

Prema prognozama eksperata, za ulazak u top 10 će biti potrebno da neka ekipa ostvari 17 pobeda, dok 18 pobeda garantuje doigravanje.

Kako crno-beli mogu do željene četiri pobede?

Partizan, Efes
foto: Starsport©

Partizan će do kraja odigrati četiri utakmice kod kuće i tri u gostima. Slede gostovanja Olimpiji u Milanu i Barseloni. Jedna pobeda u naredna dva kola bi svakako puno značila u toj borbi, a ne treba zaboraviti da će u Beogradu gostovati Baskonija i Valensija, ekipe koje su direktni konkurenti Partizanu u borbi za top 10.

Crno-beli će na put Berlina, gde ih čeka Alba, a u Beograd stižu još lider Real, kao i Olimpijakos koji trenutno drži šesto mesto, poslednje koje vodi direktno u plej-of.

U pobedi nad Efesom rekord karijere u Evroligi sa 30 poena je zabeležio Aleksa Avramović.

- Veoma bitna utakmica za naše samopouzdanje, da tas posle serije poraza i nesrećno izgubljenih utakmica prebacimo na našu stranu. Odigrali smo na visokom nivou bez izgubljenih lopti. Ovo je superpolazna tačka za nastavak sezone pošto smo sada na pobedu od plej-ina. Borimo se za nas i za Partizan. Nas očekuje mnogo truda i rada da bi dostigli tamo gde želimo da stignemo - poručio je Avramović.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:37

Zek Ledej, Navijači, Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track