POKUŠEVSKI SE ODREKAO MILIONA DOLARA DA BI OSTAO U NBA LIGI: Mladi centar igra za "smešne pare" u Americi!
Foto: AP Photo/Abbie Parr

svesna odluka

POKUŠEVSKI SE ODREKAO MILIONA DOLARA DA BI OSTAO U NBA LIGI: Mladi centar igra za "smešne pare" u Americi!

Košarka -

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski u svega nedelju dana doživeo je da bude otpušten u NBA ligi, a onda i da potpiše novi ugovor.

Aleksej Pokuševski
foto: AP

Njega su otpustili u Oklahomi, a onda je posle nekoliko dana stigao u Šarlot, gde su odlučili da mu daju novu šansu. Hornetsi veruju u Srbina i dali su mu šansu da ugovorom do kraja sezone, tačnije mesec ipo, pokuša da izbori višegodišnju saradnju.

Aleksej Pokuševski (22, 213) otkazom u Oklahomi ostao je bez unosnog ugovora koji je bio vredan 5.009.633 dolara. Šarlot je iskoristio priliku i privoleo Srbina na potpis vredan 565.176 dolara, što je minimalac koji mu pripada po skali za jednog igrača četvrte godine u NBA ligi.

Aleksej Pokuševski trejdovan je od strane Oklahome 2020. godine kao 17. pik na draftu. Da u Šarlotu veruju u njega pokazuje odluka sportskog sektora ekipe da ga pošalju u razvojni tim Grinsboro Svarm, gde bi sticao minutažu i rutinu za narednu sezonu. Aleksej Pokuševski je već u prvom meču dobio preko potrebne minute i zabeležio solidnu partiju za 33 minuta koliko je bio na parketu. Dao je veliki doprinos u pobedi nad Delaverom - 107:105. Srpski košarkaš postigao je 16 poena, a usput je podelio osam asistencija i uhvatio četiri lopte.

Vasilije Micić
foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

Valja istaći da u Šarlotu igra Vasilije Micić, koji je prosto preporodio karijeru u tom timu. Poklonici košarke veruju da bi i Aleksej Pokuševski mogao da uradi isto, a onda sledeće sezone u dresu Hornetsa sa zemljakom Micićem pokaže šta sve zna.

Kurir sport

00:31

Navijači Zvezde i Partizana se prepucavaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track