"REKAO SAM ONO ŠTO JE SUŠTINA SVEGA" Da li će Željko Obradović PRODUŽITI UGOVOR sa Partizanom? Trener crno-belih NIKAD ISKRENIJI!
Foto: Starsport

zanimljivo

"REKAO SAM ONO ŠTO JE SUŠTINA SVEGA" Da li će Željko Obradović PRODUŽITI UGOVOR sa Partizanom? Trener crno-belih NIKAD ISKRENIJI!

Košarka -

Košarkaši Partizana u petak od 20.30 igraju veoma važan evroligaški meč protiv Olimpije u Milanu, a pred ovu utakmicu javnosti se obratio šef stručnog štaba crno-belih, Željko Obradović.

On je, na početku, otkrio kako ima problem da sastavi tim za predstojeći duel.

- Imamo problem u smislu da Jaramaz nije sposoban da trenira sa ekipom, oseća i dalje probleme zbog te koju je imao na finalu Kupa, ali pokušava da radi. Naneli je takođe rovit. Što se tiče njih dvojice, a uopšte i tima, sutra ćemo odrediti posle treninga ko će igrati. Odnos onoga što budemo videli na treningu će odlučiti ko će da igra - otkrio je Željko Obradović, pa nastavio:

- Inače, priča o Milanu kao ekipi koja u zadnjih pet utakmica podigla prosek šuteva za tri poena, sa nekih 25 pokušaja su otišli na 32. Karakteristika njihove igre je da imaju četvorke i petice koji su sposobni da šutiraju za tri poena, oni su bitni spoljni igrači koji sve kreiraju i sem Kajla Hajnsa svi ostali su sposobni da šutiraju za tri poena. To su glavne stvari na koje moramo da obratimo pažnju, plus prisetiti se svega onoga što su uradili u prvoj utakmici kada su bili dominantni i dobili s 15 razlike, pa smo mi uspeli da u završnici okrenemo utakmicu, pa čak i da ne bude neizvesna.

Željko Obradović
foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Pričao je i o Nikoli Mirotiću za kog je najavljeno da će propustiti još jednu utakmicu protiv crno-belih.

- Ne znamo mi to dok ne budemo videli taj dan, mi se spremamo uvek za sve igrače koje imaju u timu. Ko će igrati, ko neće mi to ne znamo - dodao je Željko Obradović.

Zatim se dotakao i potencijalnog produžetka saradnje sa crno-belima:

- Ne mogu u ovom trenutku da govorim o tome. Rekao sam ono što je suština svega. Kada sam završio rad u Panatinaikosu, posle 13 godina sam uzeo slobodnu godinu. Kada sam u Feneru završio posle sedam godina, takođe sam uzeo slobodnu godinu. Ne verujem da ću posle Partizana ići u neki drugi klub, sigurno neću raditi godinu dana, kako će to da izgleda, da li ću nastaviti ovde, vreme ispred nas će pokazati - zaključio je Obradović.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

05:20

Željko Obradović posle poraza u finalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track