SFEROPULOS POSLE PREKIDA CRNOG NIZA ZVEZDE: Imali smo mnogo problema, svaki igrač je morao da da NEŠTO VIŠE- Ovo je timska pobeda!
Foto: Starsport

EVROLIGA

SFEROPULOS POSLE PREKIDA CRNOG NIZA ZVEZDE: Imali smo mnogo problema, svaki igrač je morao da da NEŠTO VIŠE- Ovo je timska pobeda!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Virtus rezultatom 94:79 u utakmici 31. kola Evrolige.

Zvezda je tako prekinula niz od šest uzastopnih poraza u Evroligi.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos izneo je svoje impresije posle meča.

"Plan pre ove utakmice je bio da svaki igrač mora da da nešto više, mali detalj koji je nedostajao u prethodnim mečevima. Borili smo se dobro. Dobar posao smo odradili u odbrani. U drugom poluvremenu smo kontrolisali meč. Kada su istopili prednost, mi smo uspeli da se vratimo na dvocifrenu prednost. Posle duplog kola se fokusiramo na meč u ABA ligi. Želim da se zahvalim navijačima, pokušaćemo da ih usrećimo sa što više pobeda u oba takmičenja."

Pobeda dosta znači sa psihološke strane.

"Morali smo da se borimo protiv sebe, da ostavimo ovakav utisak. Nismo zaslužili sve ove rezultate, neke mečeve smo mogli da dobijemo. Psihološki veoma bitna pobeda za ekipu."

Nije želeo da priča o pojedincima

"Ne volim da pričamo o individualnom učinku igrača, pošto je košarka timski sport. Današnji performans Teodosića je bio jedan od najboljih ove sezone. Vidite koliko nam je falio u ova dva meseca. Bolomboj je veoma značajan. Videli ste on je ove godine veoma stabilan i u odbrani i napadu. Od Nedovića znamo šta može da napravi u napadu, ali posebno sam zadovoljan šta je uradio u odbrani. Ne želim da potcenim ili zaboravim ostale. Svi su doprineli. Na primer Smart, koji je napravio dva dobra faula. Nije lako igračima koji dođu iz SAD da shvate igru u Evropi. On je danas napravio pravi potez. Navijači očekuju poene, ali nije sve u tome. Na primer Lazarević je odigrao tri minuta, ali je imao dve veoma dobre odbrane."

Tompkins se uskoro vraća, kako će to izgledati?

"Tompkins je počeo da trenira individualno. Poslednjoj je fazi rehabilitacije. Za neke dve-tri nedelje će da se priključi timu. Onda će da uđe u fazu igranja utakmica. Moj zadatak je da sve to ukomponujem."

Delovalo je kao da nema pritiska?

"Pre svega, ako pričamo o pritisku rezultata, normalno je. Za vas je delovalo kao da nema pritiska. Videli ste mnogo situacija gde smo se borili za lopte. Za vas je delovalo da nema pritiska i to je pristup. Želeli smo više pobedu od njih, to je bilo i u prošlosti. Ne tražim izgovore, igrali smo bez trojice veliki deo sezone. Sada se situacija normalizuje", zaključio je Sferopulos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track