ZVEZDA SE OGLASILA ZBOG NEMANJE BJELICE: Želeo je da završi karijeru tamo gde je i počeo!
Foto: Petar Aleksić

saopštenje

ZVEZDA SE OGLASILA ZBOG NEMANJE BJELICE: Želeo je da završi karijeru tamo gde je i počeo!

Košarka -

Posle 20 godina sjajne karijere, Nemanja Bjelica je odlučio da stavi tačku.

Bjelica je na društvenim mrežama zvanično objavio da je završio košarkašku karijeru. On je objavio snimak omiljenih poteza iz karijere, a kasnije i saopštenje u kom je sve objasnio.

O kraju njegove karijere govorio je i selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, a sada se saopštenjem oglasila i Crvena zvezda.

- Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Nemanja Bjelica objavio je u subotu da završava prebogatu košarkašku karijeru koja je trajala 20 godina. Rođen je 9. maja 1988. godine u Beogradu, ali je profesionalnu karijeru počeo je u austrijskom klubu Lajons, ali je šansu dobio i ujedno prve ozbiljne korake napravio u Crvenoj zvezdi za koju je igrao u periodu od 2008. do 2010. godine. Bivši košarkaš Crvene zvezde, kasnije je postao i reprezentativac Srbije, MVP Evrolige i osvajač NBA lige.

- Nemanja je tokom svoje karijere bio i MVP Evrolige, osvajao srebrnu medalju na SP, bio uzdanica Baskonije, Fenerbahčea, a kasnije i igrač sa izuzetno zavidnim stažom u NBA ligi igrajući za Minesotu, Sakramento, Majami, konačno i Golden Stejt, sa kojim je osvojio šampionski prsten. Karijeru je želeo da završi tamo gde je i počeo u dresu Crvene zvezde. I završio je poenima protiv Žalgirisa na turniru na Kipru, a onda se povukao mirno. U dresu Crvene zvezde čije je istorije sada neizostavni deo, odigrao je 102 zvanične utakmice i ubacio 850 poena. Beli, tvoja Zvezda ti želi dobro zdravlje i puno sreće, jedno veliko poglavlje je završeno, ali druga tek slede - navodi se u saopštenju Zvezde.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:56

OSLANJALI SE NA VETERANE: Jokić, Bogdanović, Bjelica i Marjanović otkrili ko im je pomogao na početku NBA karijere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track