SFEROPULOS ČESTITAO MEGI: Borili su se snažnije od nas, ne može da se igra kao u poslednjoj četvrtini!
Foto: Petar Aleksić

aba liga

SFEROPULOS ČESTITAO MEGI: Borili su se snažnije od nas, ne može da se igra kao u poslednjoj četvrtini!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Mege rezultatom 83:89 u utakmici 24. kola ABA lige.

Zvezda je tako propustila prilku da obezbedi prvo mesto pred plej of, pošto je zabeležila četvrti poraz u regionalnom takmičenju uz 20 pobeda

Zvezda dva kola pred kraj ima dve pobede više od Partizana i Budućnosti koji imaju identičan skor 18-6.

Trener crveno - belih Janis Sferopulos čestitao je ekipi Mege na neočekivanoj i zasluženoj pobedi.

"Hteo bih da čestitam ekipi Mege na pobedi, igrala je bolje od nas i zasluženo trijumfovala. Mi smo počeli da igramo bez imalo koncentracije, bez energije i inteziteta. Od druge deonice smo počeli da se vraćamo u meč, u trećoj smo počeli dobro, ali ne i završili, a onda... U četvrtoj nismo imali dobra rešenja u napadu. Bili smo spori u ofanzivi, ali i u defanzivi. Mislim da, kako je utakmica odmicala, bilo je očigledno da su se oni (gosti) snažnije borili od nas", rekao je trener crveno-belih.

Sferopulos je objasnio pad u igri u poslednjoj deonici.

"Ne radi se tu o poslednja dva, ili dva i po minuta, mi celu četvrtu četvrtinu nismo igrali dobro. Pa, 48 poena smo primili u drugom poluvremenu! Ne igramo odbranu, ne skačemo, uzimaju nam loptu iz ruke. Uz to, u napadu smo spori, uvek nam kasni ono dodatno dodavanje i, na sve to, mislim da šutevi koje smo upućivali nisu bili najbolja rešenja u tim situacijama"

Sferopulos je objasnio zašto na terenu nije bilo Smarta, dok je rekao kakva je situacija sa Topićem i Tompkinsom.

"Smart nije povređen. Moja je odluka da bude van tima, hteo sam da pružim minutažu drugim igračima. Što se ostalih tiče, Laziću treba vreme da se vrati u ritam, Topić je počeo da vežba individualno, Tompkins takođe. Oni još ne rade sa ostatkom ekipe", zaključio je grčki stručnjak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track