UMALO UNIŠTILA ROĐENOG SINA: Ko je Mirjam Poterbin, majka Luke Dončića? "Piksi" je spavao s njom, pokrao i zbrisao, a sin je tužio
Foto: EPA Clemens Bilan, Printscreen Instagram

Porodična drama

UMALO UNIŠTILA ROĐENOG SINA: Ko je Mirjam Poterbin, majka Luke Dončića? "Piksi" je spavao s njom, pokrao i zbrisao, a sin je tužio

Košarka -

Prisustvo Mirjam Poterbin, majke Luke Dončića, na utakmici Hjuston - Dalas po svemu sudeći znači da su njih dvoje zakopali "ratne sekire" posle velike svađe koja je drmala javnost pre nekoliko godina.

Luka je ušao u ozbiljan sukob sa majkom zbog korišćenja zaštitnog znaka "Luka Dončić 7", kojeg ona nije želela da se odrekne. U ovom nesvakidašnjem porodičnom sukobu košarkaš je na kraju izvukao deblji kraj.

Luka je pokrenuo pravni spor protiv rođene majke. Podneo je zahtev Kancelariji za patente i žigove SAD (USPTO) u kom stoji da želi da se poništi registracija zaštitnog znaka "Luka Dončić 7" koji je u vlasništvu njegove majke Mirjam. Ipak, u januaru je odlučio da povuče zahtev, pa je mama ostala vlasnica prava na njegov brend, a on uskraćen za mogućnost da pokrene novi pod nazivom "Luka Dončić", jer već postoji jedan na njegovo ime.

U Sloveniji se šuškalo da je glavni krivac za sukob Luke Dončića i Mirjam zapravo njen bivši dečko - biznismen Boris Požeg, poznatiji kao "Piksi".

Boris je bio u ljubavnoj vezi sa Dončićevom atraktivnom mamom. Dok su bili zajedno bivša manekenka je napravila kobnu grešku - dala mu je da upravlja njenim poslovnim firmama koje plasiraju brend Luke Dončića.

Požeg je čak postao vlasnik 40 odsto kompanije "Luka Dončić 7" koja posluje u Evropi.

Biznismen je kasnije prekinuo vezu sa Lukinom mamom, pa se situacija dodatno zakomplikovala i košarkaš je želeo da reši problem i izbaci ljubavnika iz igre.

Boris Požeg zvani "Piksi" je ugledni biznismen iz Ljubljane. Bavi se prodajom nekretnina i ugostiteljstvom. Bio je suvlasnik jednog poznatog hotela, a u međuvremenu se prebacio na industriju sladoleda i prodaju nekretnina.

Zanimljivo, Požeg je prošle godine bio pod istragom da je učestvovao u tri velike krađe. Navodno su on i još dvojica oštetili drugu stranu za više od 45 hiljada evra. Tužilaštvo ih tereti za krađu dva vozila i skutera koji je Mirjam poklonila Luki. Međutim, Požeg jednom prilikom sve demantovao.

Danas se čini da su Luka i Mirjam u odličnim odnosima jer ona živi na relaciji Ljubljana – SAD, zbog toga živi na visokoj nozi i može se reći da živi punim plućima.

Na pragu je šeste decenije, a sada i dalje vodi neke privatne poslove popu kozmetičkog salona. Svojim mladolikim izgledom je sama sebi najbolja reklama.

Mirjam je prva čestitala rođenje ćerkice Gabrijele koju je Dončićeva supruga Anamarija donela na svet.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:57

Dončić igra pod bolovima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track