RAJT SRUŠIO ZVEZDINE SNOVE! Crveno-beli PRETILI, ali se NOVIM PORAZOM oprostili od Delija u Evroligi!
Foto: Peđa Milosavljević/Stars Sport

evroliga

RAJT SRUŠIO ZVEZDINE SNOVE! Crveno-beli PRETILI, ali se NOVIM PORAZOM oprostili od Delija u Evroligi!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa u 33. kolu Evrolige rezultatom 86:89 (14:23, 25:19, 25:21, 22:26).

Olimpijakos je ovom pobedom obezbedio učešće u plej-ofu elitnog takmičenja, ekipa iz Pireja je na skoru 21-12 i boriće se do kraja elitnog takmičenja čak i za drugu poziciju, dok su crveno-beli doživeli i 22. poraz uz 11 pobeda, a šanse za plej-in su odavno izgubljene.

Gosti su od početka nametnuli svoj ritam, raspucali su se Vokap i Kenan, odbrana je bila granitna, a na kraju prve deonice bilo je +9 za Olimpijakos.

Zvezda je odgovorila prvenstveno poenima iz druge šanse, imali su sedam ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu crveno-beli, dok je poenterski najraspoloženiji bio Adam Hanga koji je do puze postigao 15 poena. Mađar je postigao tešku trojku uz zvuk sirene za kraj druge deonice, tako da su na odmor izabranici Janisa Sferopulosa otišli sa jednim posedom razlike 39:42.

Kako su počeli utakmicu gosti iz Pireja, tako su i nastavili na startu drugog poluvremena. Trojke Papanikolaua i Vokapa i sigurna prednost.

Nisu se predavalči domaći košarkaši, koji su očigledno bili motivisani da se na najbolji mogući način oproste od domaće publike. Nemanja Nedović se razigrao i svojim dalekometnim šutevima vratio je egal svom timu.

Trojkom Miloša Teodosića uiz zvuk sirene crveno-beli su u poslednjoj deonici preuzeli vođstvo 64:63.

Međutim, kako Zvezda priđe rezultatski, tako Olimpijakos nađe pravo rešenje.

Fenomenalni Mozes Rajt je preuzeo stvari u svoje ruke, poentirao je iz reketa i pravio ogromne probleme odbrani crveno-belih.

Amerikanac je postigao osam poena u nizu i odbija sve Zvezdine nalete.

Gledali smo dramu u poslednjih tri minuta susreta. Obe ekipe su bile u bonusu, šutirala su se slobodna bacanja, a Olimpijakos je održavao minimalnu prednost.

Hanga je pogodio trojku za izjednačenje 84:84 u poslednjem minutu susreta, ali je istom merom odgovorio Rajt u sledećem napadu. Imao je Nedović šut za izjednačenje, ali nije bio precizan.

Na kraju novi poraz Crvene zvezde koja je prikazala solidnu partiju, ali nije bilo dovoljno da se savladaju kvalitertniji gosti.

Na kraju 20 mpoena Rajta za Olimpijakos, po 12 su dodali Vokap i Papanikolau, dok je dvocifren bio i Vilijams Gos koji je postigao 10 poena.

Kod Crvene zvezde po 19 poena Bolomboja(12 skokova) i Hange, 16 je postigao Gedraitis uz sedam uhvaćenih lopti, dok je 15 dodao Nedović.

Zvezda će u poslednjem kolu u goste Efesu, dok Olimpijakos dočekati Fenerbahče.

Četvrta četvrtina:

40. minut - Trooojka Hange za izjednačenje 84:84. Mozes Rajt uzvraća trojkom na drugoj strani 84:87. Promašio je Rokas Gedraitis ceo obruč pri šutu za tri poena. Mitu-Long je fauliran i ide na liniju penala, ima priliku da potvrdi pobedu gostiju. Promašuje oba. Nedović promašuje trojku, Bolomboj poentira iz ofanzivnog skoka. 86:87. Ekspresno je fauliran Vokap, koji je precizan oba puta. 86:89. Zvezdi je ostalo tri sekunde, Teodosić je izveo loptu iz auta, ali je pogrešio. Kraj utakmice.

39. minut - Troojka Rokasa Gedraitisa, Zvezda je na samo -1. 81:82 Tajm-aut Barcokas. Kakvi poeni Mozesa Rajta, iz teške pozicije 81:84.

38. minut - Kakva trojka Papanikolaua, svaki put kada se lomio rezultat, Grci su pogađali dalekometni šut. 75:81. Hanga je fauliran, a precizan je oba puta sa linije penala. 77:81 Fauzliran je Mozes Rajt koji je polovičan sa linije penala 77:82. Festival prekršaja, opvog puta Hanga ide na liniju penala, a i on je polovično precizan 78:82

37. minut -Poentira Gedraitis na asistenciju Tedodosića, a Nedović dobija tehničku. Sapleten je, sudije su ostale neme, a oglasile su se da mu pokažu tehničku grešku. Precizan je Papanikolau sa linije penala. Zakucava Bolmboj na drugoj strani. 75:78

36. minut - Nedović promašuje trojku, ali fenomenalni Džoel Bolomboj hvata ofanzivni skok i lako poentira. 71:75 Tajm-aut Barcokas. Vilijams-Gos postiže svoj deseti poen, fantastična akcija iz auta 71:77.

35. minut - Jedini koji postiže koševe u ovom trenutku za Olimpijakos je Mozes Rajt koji još jednom poentira iz reketa crveno-belih. Tajm-aut Sferopulos. 69:75

34. minut - Fauliran je Rajt, a centar Olimpijakosa je precizan sa penala. Nedović odgovara flouterom. Rajt je opet precizan ispod koša crveno-belih 69:73

33. minut - Luka Mitrović postiže poene, ali sudija svira faul u napadu. Ovo je izavalo revolt publike u Areni. Fauliran je Rajt na drugoj strani, prekršaj je Luke Mitrovića, koji završava meč zbog pet ličnih grešaka. Veliki peh za izabranike Janisa Sferopulosa. Rajt je precizan sa linije penala oba puta 66:69. Fauliran je Dejan Davidovac, prvobitna odluka je bila da je prekršaj na zemlji, ali je nakon čelendža Sferopulosa ovo preinačeno u dva slobodna bacanja. Davidovac je polovičan sa linije penala. 67:69

32. minut - Poeni za Mitru-Longa, tajm-aut Sferopulos 64:67. Kakav potez Džoela Bolomboja, ispala mu je lopta, ali je uspeo da pogodi težak šut za dva poena 66:67.

31. minut - Poeni za Rajta na samom startu poslednje četvrtine 64:65

Treća četvrtina:

30. minut - Laki poeni iz prodora za Tomasa Vokapa 61:63. Trooojka Miloša Teodosića uz zvuk sirene, Zvezda vodi pred poslednju deonicu 64:63.

29. minut - Nova trojka za Olimpijakos Mitru-Long, odgovara Bolomboj poenima iz reketa na drugoj strani. 58:61 Fauliran je Fal, ali promašuje oba slobodna bacanja. Na drugoj strani poeni Bolomboja uz faul. Amerikanac je precizan, ponovo je nerešeno 61:61

28. minut - Fauliran je Luka Mitrović i ide liniju slobodnih bacanja. Centar Zvezde je precizan oba puta 56:58

27. minut - Mitrović postiže nove poene iz reketa. Odgovara trojkom Papanikolau. 54:58

26. minut - Vilijams-Gos postiže trojku i prekida seriju Zvezde 52:55.

25. minut - Nova trojka za Zvezdu, Nemanja Nedović 49:52 Odbranila se zvezda, a onda nova trojka Nemanje Nedovića! 52:52 Televizijski tajm-aut!

24. minut - Fal postiže poene iz reketa, odmah odgovara Gedraitis 46:52

23. minut - Alek Piters postiže koš uz faul, ali je neprecizan sa linije penala. 41:50. Nemanja Nedović odgovara trojkom na drugoj strani. 44:50

KK Crvena zvezda
foto: Peđa Milosavljević/Stars Sport

22. minut - Nova trojka za goste, Tomas Vokap 39:48. Bolomboj prekida seriju Olimpijakosa, prvi poeni za crveno-bele u drugom poluvremenu. 41:48

21. minut - Prvi napad za Zvezdu, Bolomboj dobija rampu od Fala. Na drugoj strtani trojka Papanikolaua. 39:45

POLUVREME

Crvena zvezda se konsolidovala nekon nešto lošijeg starta meča i smanjili su zaostatak na samo jedan posed. Raspoložen je Hanga koji je postigao 15 poena, dok ga prati Gedraitis sa 9. Kod gostiju po sedam poena Mekisika i Pitersa. Zvezda je uhvatila sedam ofanzivnih skokova što ih drži u igri. Tim iz Pireja je postigao mnogo lakih poena iz kontre, te će izabranici Janisa Sferopulosa morati bolje da brane tranziciju.

Druga četvrtina:

20. minut - Fauliran je Luk Sikma koji pogađa oba slobodna bacanja. 36:40. Davidovac je promašio trojku, na drugoj strani Mekisik postiže lake poene iz reketa. Trojka Hange za kraj prvog poluvremena 39:42. Zatražio je Barcokas tajm-aut, ali je ostalo samo 0.2 sekunde. Za to vreme ne može da se uputi šut na koš.

19. minut - Fenomenalan potez Gedraitisa, pogađa flouter 34:38. Odbranila se Zvezda, a na drugoj strani je fauliran Bolomboj koji ide na liniju penala. Precizan je Amerikanac oba puta i crveno beli su samo na -2. 36:38

18. minut - Hanga promašuje flouter, ali zakucava svoj promašaj. Najlepši potez dosadašnjeg toka meča 32:28. Tajm-aut Barcokas.

17. minut - Koš Nemanje Nedovića, prvi poeni za njega na ovom meču. 30:35. Odgovara trojkom Brazdeikis 30:38

16. minut - Poeni nakon ofanzivnog skoka za Luku Mitrovića 28:35.

15. minut - Kakva trojka Adama Hange, raspalio je sa osam metara, a lopta je ušla kao kap. Odgovara Vilijams-Gos istom merom.

14.minut - Loš napad crveno belih i laki poeni za goste iz kontre 21:30. Tajm-aut Sferopulos. Gedraitis promašuje trojku, ali Mekisik postiže auto-koš pri pokušaju skoka 23:30.

13. minut - Trojka Hange preko ruke 21:25. Odgovara Šakil Mekisik istom merom 21:28.

12. minut - Šakil Mekisik postiže teške poene iz prodora 18:25.

11. minut - Sjajan start druge deonice za Zvezdu, asistencija Jaga i poeni Mitrovića na obruču 16:23. Odbranila se Zvezda, sevnula je kontra koju realizuje Gedraitis 18:23.

KK Crvena zvezda
foto: Peđa Milosavljević/Stars Sport

Prva četvrtina:

10. minut - Larencakis pogađa šut sa poludistance, odgovara Teodosić trojkom 14:21. Najdžel Vilijams-Gos pogađa šut na isteku prve deonice. 14:23

9. minut - Trojka Aleka Pitersa, a zatim i promašaj Teodosića. Gosti su odbili zvezdin nalet. 11:17 Fauliran je Piters koji je sa linije penala bio precizan oba puta 11:19.

8. minut - Crvena zvezda je pojačala pritisak u defanzivi, što se odmah odrazilo na rezultat. Jago postiže nove poene za domaćine 11:12.

7. minut - Hanga pogađa trojku nakon ofanzivnog skoka, serija crveno-belih 6:0. 9:12

6. minut - Papanikolau lagano poentira na asistenciju Fala. Loša odbrana domaćih na startu 3:12. Rokas Gedraitis poentira uz faul, a precizan je i sa linije penala 6:12.

KK Crvena zvezda
foto: @starsport / Pedja Milosavljevic

5. minut - Fal lagano poentira iz reketa, na drugoj strani fauliran Adam Hanga koji je polovično precizan sa linije penala 3:10

4.minut - Ukradena lopta i laka realizacija Vokapa u kontri 2:8. Reaguje Janis Sferopulos tajm-autom!

3. minut - Nova trojka za Olimpijakos, postiže je Ajzea Kenan 2:6.

2. minut - Vokap je precizan za tri poena 0:3. Na drugoj strani Bolomboj precizan za dva 2:3.

1. minut - Prvi napad za goste iz Pireja, ali Papanikolau nije bio precizan za tri poena. Na drugoj strani Lazić promašuje prvi napad za Zvezdu.

1. minut - Počela je utakmica u Beogradskoj areni. Pre starta meča održan je minut ćutanja.

Pre meča:

18.55 - Legenda fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladimir Petrović Pižon se nalazi u hali i pružiće podršku košarkašima svog voljenog kluba.

Vladimir Petrović Pižon
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

18.30 - Mladi Nikola Topić se zagrevao sa ekipom, ali ipak neće nastupiti protiv Olimpijakosa. Tu je Jago dos Santos sa zaštitnom maskom, kao i Miloš Teodosić, tako da crveno-beli neće imati problema sa organizacijom igre.

18.00 - Nikola Topić je izašao na zagrevanje sa saigračima, ali ostaje pitanje da li će zaigrati na ovom meču.

Nikola Topić
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Evroliga, 33. kolo

Crvena zvezda – Olimpijakos

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Karlos Peruđa (Španija), Gitis Vilius (Litvanija), Rain Perandi (Estonija)

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Olimpijakos u 33. kolu Evrolige u "Beogradskoj areni". Utakmica počinje u 19.00 časova.

Domaći tim je izgubio i teoretske šanse da se plasira u plej-in elitnog takmičenja i sa skorom 11-21 zauzimaju 16. mesto, dok su gosti uz skor 20 -12 na šestom mestu, te će im ova utakmica biti izuzetno bitna u borbi za direktan plasman u plej-of.

Olimpijakos će na megdan Zvezdi bez srpskih reprezentativaca Filipa Petruševa i Nikole Milutinova koji zbog povrede propuštaju ovaj duel, dok će sa druge strane beogradski crveno-beli biti lišeni pomoći Treja Tompkinsa.

Sve oči će biti uprte u trenera Crvene zvezde Janisa Sferopulosa, koji će želeti da pobedi svoj nekadašnji tim, sa kojim je igrao i fajnal-for Evrolige kao glavni trener.

- Igramo protiv ekipe koja je pravljena za fajnal-for. Imaju iskustvo i kvalitet, to je tim koji se sada bori za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Imaćemo dodatnu motivaciju da mi poslednju utakmicu pred našim navijačima završimo sa dobrim rezultatom. Borićemo se najbolje što možemo da pobedimo. Mi ne možemo da se samo fokusiramo na jednog ili dvojicu igrača, jer više njih može da nam napravi štetu. Ako se opustimo dva ili tri minuta, možemo da budemo u velikom zaostatku što može samo da nam oteža posao - rekao je trener Crvene zvezde pred meč.

Jorgos Barcokas koji je na klupi grčkog velikana očekuje težak meč protiv kvalitetnog rivala iako domaćin nema rezultatski imperativ.

- Ne treba potcenjivati protivnika. To je već dokazano. Sve indiferentne ekipe, bez rezultatskog pritiska, igraju slobodnije. U Crvenoj zvezdi definitivno imaju velike sposobnosti i mnogo talenata. Podrazumeva se da je to utakmica iste ozbiljnosti i istog pristupa kao i prošlonedeljna utakmica sa Partizanom. Mislim da su se svi oporavili od povreda. Teodosić se podrazumeva da ima ogromnu sposobnost kreiranja. Nedović je postigao 30 poena protiv Reala. Imaju mnogo talenta, kao i ceo tim. Pokušaćemo da nametnemo svoj način igre - rekao je pred utakmicu strateg Olimpijakosa.

Standings provided by Sofascore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track