"UTAKMICE PARTIZANA I ZVEZDE NIKADA NISU REGULARNE" Bivši as crno-belih ZAGRMEO pred večerašnji meč - ima jasnu poruku za sudije!
Foto: Starsport©

jako

"UTAKMICE PARTIZANA I ZVEZDE NIKADA NISU REGULARNE" Bivši as crno-belih ZAGRMEO pred večerašnji meč - ima jasnu poruku za sudije!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 20.30 počinju finalnu seriju ABA lige duelom u hali "Aleksandar Nikolić" gde će crveno-beli biti domaćini u prve dve utakmice.

Regionalno takmičenje je na zvaničnom sajtu najavilo da će prvu utakmicu suditi Saša Pukl, Milivoje Jovčić i Luka Kardum.

Jasnu poruku za sudije ima i nekadašnji igrač i trener Partizana, Vlado Šćepanović.

- Hladna glava je ključ i kod igrača i kod sudija. Ne sme da se pada u vatru jer derbi, a posebno derbi u finalu nije normalna utakmica. To je nešto posebno, takvih duela nema nigde u Evropi. Eventualno Panatinaikos i Olimpijakos", rekao je Vlado Šćepanović za Mozzart Sport.

I sam je odigrao brojna finala gde je sudijama bilo teško, ali kako sam ističe, ključ je pronaći kriterijum na samom startu.

"Igraće se muški, ipak je finale. Ne verujem da će sudije svaki kontakt da sviraju što je i normalno. Ono što je najbitnije je da zauzmu stav na samom startu, uspostave kriterijum i toga se drže do samog kraja. Da ne bude nikakvih kompenzacija ni za jednu stranu. To je jedini ispravan put. Onda će sve biti na igračima".

Sigurno je da košarkašima uopšte nije lako da igraju u ovakvim okolnostima...

"Psihologija, sve je u psihologiji. Nema u finalima taktike, neke tajne. Zvezda i Partizan su toliko puta igrali, evo već treću sezonu gledamo isto finale, što je doduše i očekivano jer su najbolje dve ekipe u regionu i to ubedljivo. Mislite da nešto novo može da se izmisli posle tri sezone? Teško... Samo mirnija glava donosi prevagu. Ko uđe u meč smireniji u glavi i žestok u odbrani, taj prvi stvara prednost jer znamo da individualni kvalitet postoji, znači jedina prevaga može da bude u glavi igrača".

Šćepanović ima jasnu poruku za koju se nadamo da će se obistiniti...

"Rekao sam da utakmice Partizana i Zvezde nikada nisu regularne, tačnije nikada nisu samo obične utakmice. Znam da tenzije umeju da budu velike, ali hajmo da sve ostane na terenu. Da gledamo borbu dva dobra tima pa neka pobedi bolji, da ne bude incidenata koji bi pokvarili sliku koja je stvorena", završava javljanje za Mozzart Sport Vlado Šćepanović.

Kurir sport

Bonus video:

00:07

Duljaj bodri Partizan u Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track