NIKAD SKUPLJA POZIVNICA: Večiti će morati da izdvoje BOGATSTVO za učešće u Evroligi!
Foto: Petar Aleksić

papreno

NIKAD SKUPLJA POZIVNICA: Večiti će morati da izdvoje BOGATSTVO za učešće u Evroligi!

Košarka -

Glavna košarkaška tema u Srbiji je učešće večitih rivala u Evroligi naredne sezone.

Prema rečima direktora elitnog takmičenja Paulijusa Motejunasa, jedini put za Crvenu zvezdu i Partizan je "specijalna pozivnica", a klubovi vlasnici će odlučiti kome ide.

Prema pisanju portala "Mozzart sport", cena pozivnice se drastično povećala u odnosu na prethodnu sezonu, a iznosiće 750.000 evra.

lopta, Evroliga, košarka ilustracija
foto: IPA / Sipa Press / Profimedia

Pored Partizana i Crvene zvezde u konkurenciji za specijalne pozivnice su još Virtus Bolonja, Alba iz Berlina i španska Valensija. Očekuje se da jedan od ovih timova naredne sezone neće biti deo Evrolige jer je osvajanjem Evrokupa Pariz sebi čekirao kartu, ali ni oni nisu sigurni.

Mnogima ovo poskupljenje nije lako palo, Alba je navodno bila spremna da izdvoji 250.000 evra za svoju pozivnicu, ali je i taj predlog odbijen, pa će i klub iz Berlina morati da izdvoji pomenutih 750.000 ukoliko želi da bude deo elite.

Raspodela bogatstva u Evroligi je svakako debelo na strani vlasnika A licence koji dobijaju po 1.500.000 evra od takmičenja, plus procente od TV prava. Primera radi grčki klubovi Panatinaikos i Olimpijakos dobijaju samo od TV prava preko 5.000.000 evra. Poređenja radi, beogradski klubovi nemaju ni evro od TV prava.

Ostaje da se vidi kakve će biti odluke Evrolige i kako će izgledati sastav naredne sezone.

Kurir sport / Mozzart sport

BONUS VIDEO:

00:18

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Delije, Pionir, večiti derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track