Divac novi trener Crvene zvezde

Divac novi trener Crvene zvezde

Košarka -
Novi trener crveno-belih debitovaće u subotu na meču protiv Olimpije
1 / 9

BEOGRAD - Vlada Vukoičić, poznat i po nadimku Divac, novi je trener Crvene zvezde. Vukoičić će zameniti Milivoja Lazića, koji je u sredu uveče dobio otkaz posle dva poraza u regionalnoj ligi.

Novi trener Vlada Vukoičić sa crveno-belima potpisao je trogodišnji ugovor, a već od danas je počeo da radi sa ekipom.

Vukoičić je rođen 2. juna 1973. godine u Beogradu. Trenerskim poslom počeo je da se bavi 1994. godine u FMP-u iz Železnika gde je vodio sve mlađe selekcije. Posle dosta uspeha u mlađim kategorijama priključen je stručnom štabu prvog tima gde je sarađivao sa Boškom Đokićem i Vladom Đurovićem. Za prvog trenera seniorskog tima FMP-a izabran je 2005. godine, a sa panterima je osvojio šampionski prsten Jadranske lige 2006. i trofej u Kupu Radivoja Koraća 2007. godine. Osim FMP-a Vukoičić je kao trener radio u Hemofarmu, belgijskom Ostendeu, sarajevskoj Bosni sa kojom je osvojio nacionalni Kup 2009. godine i poslednjih godina u Mega Vizuri.

Vlada Vukoičić ima i bogato reprezentativno iskustvo. Prvo je 2003. godine bio u stručnom štabu univerzitetske selekcije koja je na Univerzijadi u Daeguu osvojila zlatnu medalju. Bio je u stručnom štabu Dragana Šakote na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006, a godinu dana kasnije je kao trener mlade reprezentacije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Gorici. Takođe, ovog leta bio je pomoćnik selektoru Dušanu Ivkoviću tokom kvalifikacija za Ervopsko prvenstvo u Sloveniji.

"Svestan sam gde dolazim i na koje mesto. Vrlo dobro znam šta se od trenera koji je u Crvenoj zvezdi očekuje. To predstavlja kombinaciju izazova u takmičenju sa protivnicima, ali i sa samim sobom. Želja svih trenera je da budu na nivou na kome je Zvezda, zato je velika čast i privilegija biti njen trener", rekao je Vukoičić i potom dodao:

"U ovom trenutku najvažnije je da u što kraćem mogućem roku upoznam igrače, neke njihove vrline i mane, da uradimo sve što se može da trgnemo ekipu. Glavni prioritet nam je da pobedimo u sledećoj utakmici, potom da radimo na određenim korekcijama. Svima treba da bude jasno da ambicije Crvene zvezde ostaju nepormenjene. To je svakako izazov koji stvara pritisak. Što je izazov veći i pritsak je srazmeran toj veličini, ali to automatski znači da je pozicija kluba, samim tim i trenera veća. Idemo korak po korak, da prvo sagledamo sa čime sve raspolažemo, a prva sledeća utakmica nam je najvažnija", zaključio je Vlada Vukočić, novi trener Crvene zvezde DIVA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track