Brajant: Divac je pionir foliranja

NBA rasprava o faulu u napadu

Brajant: Divac je pionir foliranja

Košarka -
Vlade Divac je pionir flopinga. Time se koristio tokom finalnih utakmica Sakramenta i Lejkersa i u velikoj meri mu je uspevalo da izađe na kraj sa Šekom, rekao je Kobi

Rukovodstvo američke košarkaške NBA lige donelo je odluku da ubuduće kažnjava sve igrače koji budu koristili floping, odnosno srpski rečeno bacanje unazad kako bi iznudili faul u napadu protivnika.

Pošto je ovaj "potez" postao sve popularniji tokom prošle sezone, čelnici NBA lige sa komesarom Dejvidom Šternom doneli su odluku o kaznama za floping.

Igrači će najpre biti opominjani, a za svaki naredni pokušaj iznude faula u napadu biće kažnjavani sa 5.000, 10.000, 15.000 i 30.000 dolara. Takođe, svaki šesti floping u sezoni biće sankcionisan sa suspenzijom, odnosno neigranjem određenog broja utakmica.

Prva zvezda Los Anđeles Lejkersa i jedan od najboljnih i najuticajnijih igrača lige Kobi Brajant kaže da je srpski as Vlade Divac izmislio ovu prevaru.

"Vlade Divac je pionir flopinga. Time se koristio tokom finalnih utakmica Sakramenta i Lejkersa i u velikoj meri mu je uspevalo da izađe na kraj sa Šekom. Sviđa mi se odluka o sankcionisanju flopinga, jer to nije bilo pošteno", objasnio je Brajant američkim medijima.

Potsetimo, Kobi Brajant je stigao u Lejkerse, kada je srpski košarkaš trejdovan u Šarlot.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track