Filip Čović: Odlazim iz Zvezde

Filip Čović: Odlazim iz Zvezde

Košarka -
Plejmejker crveno-belih saopštio treneru Vukoičiću da odlazi iz kluba

BEOGRAD - Plejmejker Crvene zvezde DIVA Filip Čović doneo je odluku da ode iz kluba. Svoj stav je obrazložio kao konačan, to je saopštio treneru na prepodnevnom treningu:

- Dugo sam razmišljao i doneo sam odluku da odem iz Crvene zvezde i da svoju košarkašku karijeru nastavim u nekom drugom klubu. Pritisak, negativne komentare i uvrede više nisam mogao da izdržim. Ne smatram da sam zbog toga slabić, samo ih je bilo previše. Nije u pitanju samo pritisak, jednostavno nisam želeo više da na bilo koji način budem predmet za omalovažavanje moje porodice. Bilo mi je teško da se nosim sa svim tim problemima, a to se u nekoliko navrata negativno odražavalo na moje zdravlje i zato sam rešio da sve to prekinem i zaustavim. Takođe, želeo sam da na svaki način oslobodim Crvenu zvezdu, jer su mnogi pokušavali da klub tako bogate istorije i tradicije pretvore u mog taoca. To preteško breme neistine više nisam mogao da nosim i nisam želeo da trpim – rekao je Filip Čović i potom dodao:

- Da opet ne bi bilo nekih negativnih komentara i da ne bih bio pogrešno shvaćen, ova odluka nema nikakve veze sa dolaskom novog trenera Vlade Vukoičića. Košarka je za mene uvek predstavljala veliko zadovoljstvo, a sada sam došao u situaciju da više ne mogu normalno da treniram i igram, ne osećam se dobro na terenu, pa ne želim više da se mučim.

Filip Čović odgovorio je i na brojne komentare da je bio protežiran zbog toga što je njegov otac predsednik kluba:

- Jedna stvar svima mora da bude jasna. Moj otac je samo predsednik kluba, a ne trener. Koliko će ko igrati u Crvenoj zvezdi određuje samo trener, niko drugi i ja sam tu odluku uvek poštovao. Tako je bilo kod Svetislava Pešića, Milivoja Lazića, a tako je bilo i sada kod Vlade Vukoičića. Igrao sam onoliko koliko sam zasluživao, nekada manje, a nekada više. U svakom slučaju, ja sam se uvek trudio da pružim svoj maksimum i svoje minute pošteno odradim. Priče tog tipa da sam dobijao više prostora jer sam predsednikov sin su veoma zlonamerne i neistinite. Upravo zbog toga što se prezivam Čović sam uvek morao čak i više da radim i treniram kako bih eliminisao raznorazne zlonamerne insinuacije. Na sreću, sve to je sada iza mene. Neću se osvrtati unazad iako ne postoji ništa zbog čega bih se stideo, a u budućnost ću gledati sa osmehom, uzdignuta čela – objasnio je Čović i na kraju poručio:

- Želim da se zahvalim svim svojim saigračima koji su mi uvek bili velika podrška, pokazali se kao pravi prijatelji, a Zvezdi želim mnogo sreće i mnogo trofeja u budućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track