Čović: Ponosim se sinom i razumem njegovu odluku

Čović: Ponosim se sinom i razumem njegovu odluku

Košarka -
Filip Čović danas doneo odluku da napusti Crvenu zvezdu

BEOGRAD - Predsednik košarkaša Crvene zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da razume odluku svog sina Filipa da napusti klub.

"U potpunosti razumem Filipovu odluku. Iskreno, divim mu se kako je do sada uspevao da se nosi sa svim tim pritiscima. Znam da mu nije bilo nimalo lako. Svestan sam da je u mnogim situacijama nepravedno bio zatočenik svog prezimena i to je hrabro nosio na svojim ledima", rekao je Čović za klupski sajt.

On je dodao da je svaki njegov potez bio posmatran pod posebnom lupom, kao i da je bilo mnogo tendecioznih, zlonamernih i iskonstruisanih komentara.

"Kada se tome doda da je naša porodica na utakmicama i nekakvim promocijama bila najvulgarnije vređana samo mogu da kažem da je Filip sve to herojski izdržao. Ponosim se svojim sinom. U njemu nema zlobe ni zla i zato mogu da kažem da je izrastao u pravog čoveka i vrhunskog sportistu. Filip je doneo časnu i hrabru odluku i na tome neki drugi mogu samo da mu zavide", poručio je Čović.

Prvi čovek Zvezde istakao je da podržava njegovu odluku, ne samo kao roditelj, nego i kao predsednik kluba.

"Na ovaj nacin biće skinuta neka vrsta anateme koja je nepravedno bačena na klub. Filip Čović više neće biti razlog za Zvezdine neuspehe kao i alibi u javnosti za bilo čije propuste, neznanje, tvrdoglavost i udvaranje. Time ce biti sprečen i poslednji razlog za podmetanja najrazličitije vrste kojima je Crvena zvezda bila izložena od 12. avgusta 2011. godine kada je klub spašen bankrota, gašenja i potpune propasti", kazao je Čović i dodao da je zajedno sa ljudima iz uprave kluba uradio sve kako bi spasio Crvenu zvezdu.

"Vratili smo dugove, napravili kvalitetan tim, doveli smo odličnog trenera, a imamo i najbolje uslove za rad. Sa ovako stabilnim klubom i ovakvim uslovima očekujem punu posvećenost svih koji su u Crvenoj zvezdi, a u cilju osvajanja trofeja koje navijači s pravom ocekuju", zaključio je Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track