Muta Nikolić i košarkaši Radničkog kažnjeni zbog lošeg starta

Muta Nikolić i košarkaši Radničkog kažnjeni zbog lošeg starta

Košarka -
Kragujevčani su zabeležil tri uzastopna poraza na početku Jadranske lige, što je najslabiji start u protekle četiri godine

KRAGUJEVAC - Trenerer košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić i svi igraci kažnjeni su umanjenjem primanja za 50 odsto, zbog loših rezultata na početku sezone, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba.

Nikolić veruje da će kazna uticati na košarkaše i da će zaigrati bolje već u subotu na gostovanju MZT-u u Skoplju.

"Ovo je profesionalna posledica loših sportskih rezultata. Uz igrače i ja sam sankcionisan. Svi su očekivali bar jednu ili dve pobede, umesto tri poraza. Tako bismo već držali priključak za vrh Jadranske lige i Evropu dogodine. Ovako se nalazimo na težem putu do cilja. Delujemo previše neuigrano, nismo dovoljno borbeni u nekim fazama igre, a ima čak i nezainteresovanosti", rekao je Nikolić za klupski sajt.

On je poručio da nedovoljno borbeni igrači ubuduće neće biti u timu.

"Nema tu nikakve sentimentalnosti. Neće biti naš igrac onaj ko nije potpuno posvećen ovom timu. Dok je u dresu Radničkog, svaki igrač će morati da se ponaša odgovorno kao da je u dresu madridskog Reala, jer Radnički je nešto najbolje što Šumadija ima u košarci", rekao je Nikolić.

Trener Radnickog istakao je da njegov tim može i mora bolje.

"Selektirao sam igrače da igramo baš takvu, evro-košarku. Teško je svake godine počinjati sa novim sastavom, ali i dalje tvrdim da imamo ratničku ekipu, samo će ti ratnici morati da se razdrmaju. Ne odstupamo od cilja - plasman među prvih šest ekipa, a greši svako ko sada otpisuje Radnički. Liga jeste jača nego prošle godine, ali timovi su ujednačeniji, biće tu još mnogo neprijatnih poraza svih učesnika", kazao je Nikolić.

Narednu utkamicu Radnički će odigrati u subotu od 20.30 protiv ekipe MZT iz Skoplja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track