Smodiš: Zvezda može do Evrolige

Poseta

Smodiš: Zvezda može do Evrolige

Košarka -
Bivši slovenački reprezentativac Matjaž Smodiš, bio je u poseti Crvenoj zvezdi Beograd

Bivši slovenački reprezentativac Matjaž Smodiš, bio je u poseti Crvenoj zvezdi Beograd. Proslavljeni košarkaš koji je trostruki osvajač Evrolige posebno je bio zainteresovan za Prvu sportsku košarkašku gimnaziju KOLEDŽ.

Smodiš je u Železniku obišao edukativne kapacitete Koledža, upoznao se sa svim uslovima koji su mladim sportistima na raspolaganju i malo je reći da je bio oduševljen.

“Ovakav projekat je definitivno vrlo pozitivna stvar za sve učenike koji imaju sprotsku perspektivu, u ovom slučaju košarkašku. To je stvar koja bi trebalo još više da se razvija i u drugim zemljama. Imao sam veliku želju da se upoznam sa načinom rada u ovoj školi, infrastrukturom, sprtskim uslovima i moram reći da sam zaista inpresionaran onim što sam video”, bio je prvi komentar Smodiša.

Na pitanje koliko je ovakav vid obrazovanja, koji je u potpunosti prilagođen sportistima, važan Smodiš je rekao:

“Veoma”, bez dileme je rekao Smodiš i potom dodao:

“Da sam ja imao ovako nešto kad sam bio mlađi sigurno ne bih zanemario školu zbog sporta. Sa 14, 15 godina nisam moga da znam da li ću biti uspešan košarkaš, zato bi ta stvar bila idealna za mena. Smatram da bi i mnogi drugi sportisti bili još uspešniji da su imali ovakvu uslugu, jer ovakav vid školovanja svakako predstavlja pravu uslugu. Moram da naglasim da je obrazovanje veoma važne, čak važnije od sportske karijere. Jer, uspeh u sportu dođe i prođe, obrazovanje ostaje za ceo život.”

Bivši as moskovskog CSKA prokomentarisao je i sastav Crvene zvezde:

“Verujem da je Zvezda na dobrom putu i da će ostvariti plasman u Evroligu. Obično je u sportu tako, to je neko nepisano pravilo da kada kreneš lošije dobro završiš. Mislim da Zvezda treba samo da nastvi ovim putem kojim je krenula i biće vrlo uspešna. Dovođenjem Igora Rakočevića, koga veoma dobro poznajem, Zvezda je svima pokazala kakav interes ima i da je ozbiljna u nameri da napadne plasman u Evroligu. Siguran sam da je Igoru ali i navijačima veoma drago što je ponovo u crveno-belom dresu, a to je jako važno”, zaključio je Smodiš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track