HAOS U PODGORICI: Navijači Budućnosti napali Grobare

HAOS U PODGORICI: Navijači Budućnosti napali Grobare

Košarka -
Domaći navijači probili policijski kordon i napali navijače Partizana
1 / 11

PODGORICA - Derbi meč 5. kola ABA lige između Budućnosti i Partizana počeo je opštom tučom navijača Budućnosti i Partizana u kome je povređeno devet osoba, šestoro navijača i trojica policajaca. Povređenima je pomoć ukazana u Urgentnom centru Kliničkog centra u Podgorici.

Prvo su u hali "Morača" počele da lete baklje, stolice i topovski udari, a onda su domaći navijači probili kordon policije i krenuli ka gostujućim navijačima. Policija je srećom ubrzo smirila strasti, uhapsila nekoliko navijača, a potom krenula da isteruje "Grobare" iz hale.

Prema nezvaničnim informacijama, "Grobari" su počeli da skandiraju "Podgorica is a small town in Serbia" (Podgorica je mali grad u Srbiji), pesmu koju su nedavno na meču fudbalskih reprezentacija skandirali navijači Engleske u Podgorici. Ta pesma je bila povod da domaći navijači ulete na parket i pokušaju da se obračunaju sa navijačima Partizana.

Igrači Partizana su napustili halu, dok je trener Duško Vujošević, koji je prethodno naredio povlačenje ekipe sa parketa, prišao "Grobarima", koje policija isteruje iz hale.

Policija je posle gostujućih, proterala i domaće navijače. Prilikom intervencije snage reda i zakona morale su da uvedu i pse kako bi smirile strasti.

Delegat je posle 20-tak minuta prekida, doneo odluku da se meč igra.

http://www.youtube.com/watch?v=cv6542JHcJ8
http://www.youtube.com/watch?v=l_fLSmN6jdk

Utakmica je počela posle opšteg haosa, a zanimljivo je da je Duško Vujošević, koji se vratio u tim posle tri utakmice odsustva zbog kazne, već posle 50 sekundi dobio tehničku grešku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track