Bilić: Budućnost jedino odgovorna za incident

Pokrenut disciplinski postupak

Bilić: Budućnost jedino odgovorna za incident

Košarka -
Apsolutnu odgovornost snosi organizator. Neću da prejudiciram kaznu, a o njenoj visini donećemo odluku kada vidimo izveštaje, zaključio je direktor košarkaške Jadranske lige

BEOGRAD - Direktor košarkaške Jadranske lige Josip Bilić rekao je danas da apsolutnu odgovornost za incidente na utakmici Budućnost - Partizan snosi organizator, podgorički klub, protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak.

"Malopre sam dobio izveštaj delagata utakmice. Shodno tome i propozicijama takmičenja pokrenuo sam disciplinski postupak protiv organizatora Budućnosti i oni su jedini odgovorni za incidente", kazao je Bilić.

On je istakao da je od predstavnika podgorickog kluba zatražio dodatne izveštaje."Te izveštaje moraju da ga pošalju do srede u 12 sati, a posle toga doneću odluku. Dobra stvar što u incidentu niko od službenih lica, igraća, sudija i rukovodstva nije bio ugrožen. Apsolutnu odgovornost snosi organizator. Neću da prejudiciram kaznu, a o njenoj visini donećemo odluku kada vidimo izveštaje", zaključio je Bilić.

Utakmica regionalne lige, koju je Partizan dobio rezultatom 81:62, pocela je sa 30 minuta zakašnjenja zbog nereda na tribinama, kada su dve grupe navijaca krenule jedna ka drugoj, a obe ekipe povukle su se sa terena.Navodno su pristalice Partizana pesmom isprovocirale navijače Budućnosti, koji su uleteli na parket, nakon čega je policija prvo ispraznila tribinu gde se nalaze gostujući navijači, a potom intervenisala i na delu tribine gde su se nalazili podgorički "varvari" i uz upotrebu sile uklonila ih iz dvorane.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava bila je i velika koncentracija dima u dvorani. Posle intervencije policije strasti su se smirile i utakmica je odigrana, a košarkaši oba tima zaslužili su priznanje za korektno i sportsko ponašanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track