Odraće Crnogorce:  Ko je kriv za tuču u Podgorici?

Biće kazni

Odraće Crnogorce: Ko je kriv za tuču u Podgorici?

Košarka -
Direktor regionalne košarkaške ABA lige Josip Bilić najavio da će u vrlo kratkom roku izreći oštre sankcije inicijatorima incidenata u Podgorici

Odraće Crnogorce.Direktor regionalne košarkaške ABA lige Josip Bilić najavio je žestoke kazne posle nemilih scena i incidenata koji su se desili pre utakmice u Podgorici između Budućnosti i Partizana (62:81).- Sigurno će biti kazni. Dobio sam službeni izveštaj sa utakmice. Odmah sam pokrenuo disciplinski postupak protiv organizatora KK Budućnost jer su oni jedini odgovorni za incidente - rekao je Bilić i dodao:- Od predstavnika Budućnosti zatražio sam dodatne izveštaje i trebalo bi da stignu do srede. Posle toga doneću odluku o visinama kazni. Baš iz tog razloga ne želim da prejudiciram kakva će kazna biti.Utakmica je s početkom kasnila 30 minuta, a pre početka meča navijači Budućnosti ušli su na teren i bakljama i stolicama gađali fanove Partizana. Navodno, Varvare je isprovociralo skandiranje Grobara „Podgorica je samo mali grad u Srbiji“. Policija je potom ispraznila deo tribina na kojem su bili i jedni i drugi. Neredi iz dvorane preselili su se kasnije i na ulice, pa je policija morala da interveniše i na više lokacija u Podgorici.Povređeno je 16 osoba, među kojima tri policajca, a svi su, osim jedne devojke, pušteni iz bolnice.- Gledao sam utakmicu. Na osnovu onoga što sam video, sudije i policija postupili su tačno kako je trebalo, a utakmica je potom prošla u izuzetno korektnom tonu - nikakvih incidenata nije bilo za vreme igre. Partizan je zasluženo pobedio - istakao je Bilić.

Budućnost: Nismo kriviPredsednik Budućnosti Slavko Radulović tvrdi da njegov klub nije kriv za incidente.- Varvari su sami uneli pirotehnička sredstva u dvoranu. Organizacija oko „Morače“ nikada nije bila bolja, nije bilo mogućnosti da dođe do sukoba. Štampali smo 500 ulaznica manje, niko nije mogao da uđe bez karte, a vrata dvorane bila su otvorena skoro do pred sam početak meča. Ko je napravio propust, ne mogu da pričam - rekao je Radulović za podgoričke Vijesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track