Marina Maljković: Sve zavisi od umora

Evrokup

Marina Maljković: Sve zavisi od umora

Košarka -
Košarkašice Partizana u sredu igraju meč 2. kola Evrokupa u Pragu protiv istoimene ekipe

BEOGRAD - Košarkašice Partizana Galenike autobusom su krenule u ponedeljak uveče na dug put prema Češkoj, gde će u sredu od 18 časova odigrati meč drugog kola Evrokupa protiv Praga.

U prvom kolu pre sedam dana „crno-bele“ su bile fantastične u meču protiv francuskog Basket Lendsa pobedivši sa 77:57, dok su igračice češkog tima poražene u Moskvi od Dinama sa 83:40.

Trener Partizana Marina Maljković kaže da su njene igračice spremne da pokušaju da iznenade Prag, ali da će mnogo toga zavisiti od njihovog stanja posle tolikog vremena provedenog u autobusu neposredno pred početak meča.

"Videćemo kako će igračice reagovati na ovako dug autobuski prevoz. Košarkaški sam ubeđena da smo spremne za duel, ali ovu situaciju ne mogu da predvidim. Pokušaćemo da se što više odmorimo i oporavimo za meč koji može da nam bude od ključne važnosti za prolazak u drugu fazu takmičenja", kaže Marina Maljković.

Crno-bele očekuje duel protiv izrazito domaćinske ekipe, koja je sastavljena od najtalentovanijih i najboljih košarkašica Češke. U pitanju je praktično drugi tim Praga, koji se takmiči u Evroligi i koji će gostovati Galatasaraju ove nedelje.

"U pitanju je zanimljiva ekipa, koja je produkt sistema koji retko ko ima u Evropi. Imaju veliki broj igračica i nikada se ne zna u kakvom će sastavu istrčati, jer košarkašice nastupaju i za prvi i za drugi tim. Najveća opasnost preti nam od Amerikanke Marše Dotson, kao i od centra visokog 195 centimetara Petre Rejsingerove. Takođe imaju i odličan bekovski par Tarasova - Elhotova", – ističe strateg Partizana.

Utakmica PragPartizan Galenika igra se u sredu od 18 časova u sportskoj dvorani „Folimanka“ u češkoj prestonici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track