Poraz: Bamberg pobedio, Partizan daleko od TOP 16

Evroliga

Poraz: Bamberg pobedio, Partizan daleko od TOP 16

Košarka -
Košarkaši Partizana mts su porazom od Bamberga (72:77) zatvorili 5. kolo Evrolige u grupi D, ali verovatno i šanse za plasman u TOP 16 fazu, sa obzirom da imaju svih pet poraza
1 / 6

Partizan mts je i dalje bez pobede u novoj sezoni Evrolige. Crno-beli su bili nadomak pobede protiv nemačkog Bamberga u prepunom "Pioniru", vodili sa šest poena na dva i po minuta pre kraja utakmice, ali su gosti serijom 13:2 u finišu rešili meč u svoju korist - Partizan - Bamberg 72:77 (16:16, 25:17, 21:22, 10:22).

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Lučić i Gagić sa po 17 poena, dok je Gordon dodao 10 poena uz osam skokova i četiri blokade. Kod Bamberga su se istakli Nahbar sa 19, Džejkobsen sa 18 (bacanja 9/9) i Gipson sa 14 poena.

Trener Partizana Duško Vujošević, posle poraza je rekao:

"Čestitam Bambergu, koji je zasluženo pobedio i pokazao iskustvo onda kada se utakmica prelamala. Igrajući "1 na 1" i "2 na 2" uspeli su ono što mi nismo. Nahbara nismo uspeli da napadnemo pametno, ali to je možda i za očekivati. Ovo je mlad tim i zaslužan je samo za uspehe, a krivica za poraze i to što nam ne ide je moja. Takav je posao trenera. Šanse za TOP 16 nisu velike, ali ih ima i svaka utakmica je prilika", rekao je Vujošević, koji nije želeo da govori o utakmici ABA lige sa Crvenom zvezdom, koja se igra u nedelju od 21 sat.

Trener Bamberga Kris Fliming je posle meča rekao:

" Oduševljen sam decom koju sada treniraju moje kolege iz Partizana. Veliki su potencijal. Što se nas tiče igrali smo solidno, kako je meč odmicao počeli smo da pogađamo i došli u situacijju da zonskom odbranom ostvarimo veliku pobedu. Njome smo pomogli sebi, ali je rano da pričamo o plasmanu u TOP 16", rekao je Fliming.

Košarkaši Partizana u narednom kolu dočekuju Bešiktaš.

Tekstualni prenos

Greška u izvođenju i Nojman je pogodio dva penala za plus šest Bamberga. Poeni Gagića sada malo znače.

Vujošević veruje u trijumf i traži brz koš, a potom presing.

Milosavljević ne pogađa, Bamberg ima napad za trijumf. Nahbar ima dva penala 20 sekundi pre kraja. Pogađa oba 70:74, novi tajm aut, napad Partizana kreće sa sredine terena.

Besneo je trener Beograđana na tajm autu, ali je igračima rekao tri načina na koja se može napasti koš. Vesterman i Milosavljević se nisu razumeli nekadašnji igrač Radničkog nije pogodio, a Bamberg je u kontri poveo.

Gavel trojkom izjednačuje Vujošević zove minut odmora, a do kraja meča minut i po.

Dva minuta pre kraja Lučić pravi faul a Bamberg poenima Nahbara smanuje na 70:67

Mnogo se nervozno igra u Pioniru, do kraja manje od tri minuta, Partizan vodi 68:62, a Gagić ima dva penala. Ubacio je oba.

Nahbar ne greši u šutu za dva poena, ali na sreću Partizana ostali igrači nemačkog tima nisu preterano precizni.

Dva poena Lučića sa penala 66:58 šest minuta pre kraja.

U prva dva minuta poslednje četvrtine Partizan tera košarkaše Bamberga na prekršaje u napadu. razlika međutim ne raste 64:58.Mnogo promašaja sa obe strane.

Rampom Nojmanu, Gordon je osigurao mesto među najboljih 10 poteza petog kola Evrolige.

Četvrta četvrtina

Na kraju trećeg kvartala 62:55 za Partizan

Dva minuta pre kraja trećeg kvarttala Partizan ima plus osam 58:50. Igra se poen po poen.

Posle bacanja Gagića, Partizan odlazi na 57:48.

Gordon je pogodio sa distance za plus 7 tri minjuta pre kraja četvrtine 55:48.

Napad srpskog šampiona nema oštricu niti ideje. Bertrans i Lučić pre svih uzimaju veoma teške šuteve, koje ne pogađaju. Na polovini trećeg kvartala Partizan vodi 46:44.

Trener Partizana je tokom odmora zamerio igračima srpskog tima da ne igraju odbranu, da ne pokušavaju prekršajima da zaustave napade protivnika i da se nedovoljno brzo vraćaju.

Bamberg je početkom drugog poluvremena smanjio rezultat na 42:40, i pokušava zonom 1-2-1 da zbuni Partizan. Tajm aut Vujoševića.

Treća četvrtina

Na kraju druge deonice posle poena Lučića, Partizan vodi 41:33.

Ni posle tajm auta na kom je trener Vujošević tražio da se napada Nahbar pod košem, Partizan nije uspeo da da koš, a slovenački internacionmalac je na drugoj strani upisao 11 poen 37:31.

Partizan dva napada bez realizacije, iako je serijom 16:2 potpuno uspostavio kontrolu nad utakmicom. Dva minuta do poluvremena 36:27. Nahbar pogađa.

Trener Bamberga na tajm autu hrabri igrače da nastave da šutiraju i da igraju hrabro, ali da se ne "jure" sa Partizanom.

Kapiten Partizana je u seriji, trojka Lučića za 35:27, tajm aut na zahtev trenera Bamberga.

Dva bacanja Lučića za najveću prednost Partizana 32:25.

Nova dobra akcija Gagića, a potom i zakucavanje Lučića u kontri za 30:25 u šestom minutu druge deonice. Dvorana "ključa".

Gagić je posle asistencije Muslija pogodio "zicer" a potom i dodatno slobodno bacanje 23:25. Nova dobra igra Partizanovih centara Gagić ugurava u koš Muslijev promašaj, 25:25.

Bamberg posle dve trojke na startu druge deonice vodi 22.18, Musli je veoma raspoložen i za sada drži Partizan u igri sa raspucanim Bambergom, koji u trećem minutu vodi 25:20.

Druga četvrtina

Na kraju prve četvrtine rezultat je izjednačen - 16:16. Obe ekipe suu veoma nervozne, pa stoga i ne čudi malo slabiji napadački učinak. Partizan je u prvih deset minuta izgubio duele u vazduhu 9:10.

Partizan ne dozvoljava igračima Bamberga da postave zonsku odbranu, jer pokušava da i onda kada prinmi koš igra brzo, kao da kreće u kontranapad.

Partizan je u sedmom minutu kontranapadom koji je završio centar Dejan Musli zakucavanjem, ponovo izjednačio 14:14.

Na isteku šestog minuta veoma nervoznog meča, Bertrans je pogodio trojku za izjednačenje 12:12. TV minut odmora.

Trener Partizana Duško Vujošević odlučio se za petorku: Tomas, Milosavljević, Lučić, Gordon i Gagić.

Prva četvrtina

PARTIZAN - BAMBERG

Hala: Pionir

Gledalaca: 6.500

Sudije: Taurino (Italija), Maestre (Francuska), Kovalski (Poljska)

PARTIZAN: Tomas, Milutinov, Vesterman, Lučić, Milosavljević, Gagić, Musli, Čakarević, Đekić, Gordon, Anđušić, Bertans. Trener: Duško Vujošević.

BROSE BASKETS BAMBERG: Gipson, Goldsberi, Nahbar, Tada, Rihter, Nojman, Ford, Vilijams, Jakobsen, Gavel, Zirbes.Trener: Kris Fliming.

Tok meča

Četa trenera Duška Vujoševića juri prvu pobedu u najelitnijem takmičenju, dok Nemci stižu sa jednom pobedom u prethodnom periodu.

Ove dve ekipe su igrale u sezoni 2007/08, a svaki od dva duela je pripao domaćinu.

U prva dva duela ovog kola grupe D Barselona je slavila u Moskvi protiv CSKA 81:60, dok je Bešiktaš takođe kao gost pobedio Ljetuvos Ritas rezultatom 73:67.

Evroliga, 5. koloA grupa

Kantu - Fenerbahče 82:58Prokom - Montepaski 66:101Olimpija - Real Madrid 76:89

Tabela: Real Madrid 4-1, Fenerbahče 3-2, Himki 3-2, Panatinaikos 2-3, Kantu 2-3, Olimpija 1-4.

B grupaAlba - Makabi 76:78Šalon - Unikaha 78:88Prokom - Montepaski 66:101

Tabela: Makabi 5-0, Unikaha 4-1, Alba 2-3, Montepaski 2-3, Prokom 1-4, Šalon 1-4.

C grupa

Armani - Olimpijakos 71:84Cedevita - Kaha Laboral 76:69Efes - Žalgiris 64:77

Tabela: Žalgiris 5-0, Efes 3-2, Olimpijakos 3-2, Armani 2-3, Kaha Laboral 1-4, Cedevita 1-4.

D grupa

CSKA - Barselona 60:81Lijetuvos Ritas - Bešiktaš 67:73Partizan mts - Bamberg 72:77

Tabela: Barselona 5-0, CSKA 4-1, Bešiktaš 3-2, Bamberg 2-3, Lijetuvos Ritas 1-4, Partizan mts 0-5.

http://www.youtube.com/watch?v=7abDmetX_20

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track