Crvena zvezda dobila prvi večiti derbi ove sezone

Večiti derbi

Crvena zvezda dobila prvi večiti derbi ove sezone

Košarka -
Prvi ovosezonski večiti derbi pripao Crvenoj zvezdi
1 / 8

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde Diva savladali su u prvom ovosezonskom večitom derbiju Partizan rezultatom 92:78 (28:22, 25:17, 19:14, 20:25) u okviru 8. kola ABA lige.

Partizan je sa učinkom od šest pobeda i dva poraza ostao na deobi prvog i drugog mesta sa Igokeom, dok crveno-beli sada imaju četiri pobede i isto toliko poraza i nalaze se u grupi timova koji dele četvrto do devetog mesta.

Kao što se očekivalo, košarkaši Partizana nisu uspeli ni fizički ni mentalno da se oporave od teškog poraza u Evroligi dva dana ranije od Bamberga, što je Crvena zvezda znalački iskoristila i ostvarila ubedljivu pobedu.

Izabranici Vlade Vukoičića su od početka nametnuli izuzetno jak tempo sa brzim tranzicijama i brzo su stekli deset poena prednosti.

Utakmica je praktično bila rešena početkom druge četvrtine, kada je Crvena zvezda napravila seriju 14:2 i povela 42:24.

U prvom poluvremenu crveno-beli su onemogućili Partizanu da igra na centre, pa su u tih 20 minuta Gagić, Musli i Gordon šutirali samo četiri puta.

Posledica toga bio je očajan skok crno-belih, koji su u prvom poluvremkenu imali samo 11 uhvaćenih lopti, devet manje od Crvene zvezde.

U drugom poluvremenu crveno-beli su bez većih problema održavali dvocifrenu razliku i na kraju su potpuno zasluženo stigli do pobede.

STATISTIKA

TOK MEČA

1. ČETVRTINAPuno poena na obe strane na startu meča. Zvezda dominantnija u skoku, posebno je za crveno-bele bitno da su neutralisali Partizanov ofanzivni skok. Raspucao se Subotić, prati ga Nelson. Trojkom Simonovića gosti stižu do prvog ozbiljnijeg vođstva - 20:14.Tri minuta bez poena crno-belih Zvezda je iskoristila, Savović je vezao šest poena i doneo prvu dvocifrenu prednost crveno-belima - 26:16.Lučić kruniše seriju 6:0 Partizana a konačnih 28:22 posle prve četvrtine postavlja Savović.2. ČETVRTINASjajan ulazak Crvene zvezde u drugu četvrtinu. Rakočević, Braun i Skot napravili su seriju 14:2, kojoj crveno-beli stižu do 18 poena prednosti - 42:24.Bertans održava Partizan, ali slaba igra crno-belih. Zvezdi sve polazi za rukom, stiže do najvećeg vođstva na meču 51:32 posle slobodnih bacanja Savovića.Bertans i Lučić spašavaju Partizan težeg minusa u prvom poluvremenu, posle 20 minuta Zvezda vodi sa 53:39.

Zvezda je potpuno dominirala, u skokovima 20/11 za goste, dvojke 16/28, trojke 4/6. Partizan za dva 7/15, za tri 5/13. Nelson i Savović su postigli po 10 poena za goste, Bertans 13, a Vesterman i Milosavljević po 8 za Partizan.

Posebnu dominaciju crveno-beli su ostvarili u reketu, postigli su 26 poena, a Partizan samo 10.

3. ČETVRTINA

Prvi prazan hod Crvene zvezde viđen je početkom treće četvrtine. Partizan je uspeo da smanji prednost, a onda je isključenje Katića posle koškanja sa Gagićem omogućilo crno-belima da se više približe. Međutim, Lučić pogađa samo dva od četiri slobodna bacanja za 43:53, a potom domaćin u naredna dva napada prave faul u napadu i omogućavaju Zvezdi da odbije napade i vrati sigurno vođstvo.Serijom 5:0 u 25. minutu Partizan je ponovo prišao na deset poena zaostatka - 51:61. Međutim, posle tajm-auta Zvezda pravi seriju 6:0, a u nastavku se razigrao Skot pa crveno-beli u 29. minutu ponovo dolaze do najvećih 19 poena prednosti - 72:53. Partizan je izgubio nedopustivo puno lopti za ovakav meč.U finišu četvrtine i trener Partizana Duško Vujošević dobio je tehničku grešku.

4. ČETVRTINAPartizan je krenuo na sve ili ništa i to mu se u jednom trenutku isplatilo. Crno-beli su vršili snažan presing po celom terenu, što je dovelo domaćina na devet poena zaostatka (67:76). Imao je Partizan i napad da dodatno smanji zaostatak, ali je odigrao u stilu celog meča - greškom dozvolio Zvezdi lake poene. Crveno-beli su odbili taj napad Partizana i u finišu preko raspoloženog Skota stigla do četvrte uzastopne pobede.Na kraju pobeda Crvene zvezde 92:78.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track