Vukoičić: Moral nam je u usponu, idemo na pobedu u Sevilji

Evrokup

Vukoičić: Moral nam je u usponu, idemo na pobedu u Sevilji

Košarka -
Utakmica drugog kola H grupe Evrokupa Kahasol - Crvena zvezda igra se sutra od 20.30 u Sevilji

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da njegov tim očekuje teško gostovanje protiv ekipe Kahasol, ali da mu dobre igre u poslednje vreme daju za pravo da se nada pobedi u Sevilji.

"Poslednjih dana igramo dobro, kao posledica tog usledili su i dobri rezultati, a to značajno utiče na moral ekipe, pa u ovu utakmicu ulazimo u dobrom raspoloženju. Poštujemo protivnika, nikad nije lako igrati protiv španskih ekipa, ali verujemo u pobedu", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

Trener Zvezde rekao je da je tim iz Sevilje dobro pokriven na svim pozicijama i da forsiraju igru iz tranzicije.

On je dodao da Kahasol na početku sezone igra sa dosta oscilacija, jer ima veliki broj mladih igrača.

"U ACB ligi Kahasol igra ispod očekivanja, izgubili su nekoliko utakmica kod kuće. Ipak, radi se o ekipi iz Španije, dakle iz najjače evropske lige, sigurno je da poseduju kvalitet. Trener Kahasola Aito Garsija poznat je kao trener stvaralac i pitanje je trenutka kad će početi da beleže pobede i bolje rezultate. Mi ćemo pokušati da taj trenutak izbegnemo i odložimo za neko drugo vreme", rekao je Vukoičić.

Centar Zvezda Raško Katić rekao je da njegov tim u Španiju putuje u dobrom raspoloženju.

"Svaka utakmica u Evrokupu je posebna priča za sebe, međutim, ono što je konstanta je da mi u svakoj utakmici idemo na pobedu. U seriji smo dobrih rezultata, forma nam je u uzlaznoj putanji, u dobrom raspoloženju putujemo u Španiju i nadamo se da možemo da napravimo brejk", rekao je Katić.

Centar crveno-belih smatra da nešto slabiji rezultati Kahasola u domaćem prvenstvu ne bi smeli nikoga da zavaraju.

"To je odlična ekipa koja forsira brzu igru sa dosta trčanja i brzih šuteva. Oni će biti sigurno motivisani pred svojom publikom, ali imaće i izvesnu dozu pritiska, jer se praktično nalaze pred imperativom pobede. To ćemo pokušati da iskoristimo", naglasio je Katić.

Crvena zvezda će u Sevilji odigrati jubilarni 300. meč u evrokupovima.

U prethodnih 299 utakmica ima pozitivan skor - 162 pobede, 135 poraza, dok su dva meča završena nerešenim rezultatom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track