U Cedeviti neprijatno iznenađeni odlaskom Maljkovića

Ostavka

U Cedeviti neprijatno iznenađeni odlaskom Maljkovića

Košarka -
Do izbora novog šefa stručnog štaba ekipu će do daljeg voditi Maljkovićev pomoćnik Jakša Vulić

ZAGREB - Iznenadni odlazak trenera Božidara Maljkovića iz Cedevite šokirala je sve u tom zagrebačkom klubu, a mediji u Hrvatskoj prenose da čelnici kluba ne shvataju zbog čega je poznati stručnjak doneo takvu odluku.

"Oko 11 sati nazvao me je agent Ivo Nakić i saopštio da je Maljković odustao od daljeg angažmana u Cedeviti. Neugodno me iznenadilo, nisam verovao da se to može dogoditi. Odmah sam nazvao Maljkovića koji mi je rekao da više nema ni snage ni želje da nastavi sa radom", izjavio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Ističe se da je iskusni srpski stručnjak navodno već otputovao u Ljubljanu bez pozdrava bilo s kim, da njegova odluka nije sportska i da je cela situacija razljutila sve u Cedeviti.

"Potpisali smo ugovor na dve godine, stali smo iza njega iako nismo bili najzadovoljniji nekim rezultatima. Žalio se da je izolovan, iako smo i ja i direktor Krešo Novosel i treneri bili s njim na dnevnoj bazi", dodao je Mamić odbacivši bilo kakve spekulalcije da je Maljković otišao zbog novonastale političke situacije, odnosno zbog euforije nastale nakon što je Haški tribunal presudom oslobodio hrvatske generale Anta Gotovinu i Mladena Markača.

"Odbacujem svaku takvu mogućnost jer je Maljković izrazito apolitična osoba. On je čovek koji je stvarno dobrodošao u svim krajevima ovde", naglasio je Mamić.

Cedevita u 7. kolu C grupe Evrolige igra u četvrtak protiv Milana, a u okviru regionalne Jadranske lige u nedelju gostuje beogradskom Partizanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track