Partizan kroz triler do pobede

Ostaju u trci za Top 16

Partizan kroz triler do pobede

Košarka -
Košarkaši Partizana mt:s savladali Ljetuvos Ritas i ostali u trci za Top 16
1 / 4

BEOGRAD - Košarkaši Partizana mts savladali su večeras u Beogradu litvanski tim Lijetuvos Ritas sa 75:74 (18:11, 21:22, 20:18, 16:23), u 8. kolu D grupe Evrolige.

Šampion Srbije zabeležio je drugu pobedu u dosadašnjem delu takmičenja kojom je ostao u trci za plasman u Top 16 fazu, dok su Litvanci pretrpeli sedmi poraz. Crno-beli i Bamberg, koji takođe ima dve pobede, boriće se u preostala dva kola za četvrto mesto koje vodi u narednu fazu.

Najefiksniji u timu Partizana bili su Dejvis Bertrans sa 14 i Vladimir Lučić sa 13 poena, a u ekipi Lijetuvosa Nemanja Nedović sa 16 i Leon Radošević sa 15 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=AQfQCwkKvm0
Partizan je odlično počeo svoju odlučujuću utakmicu u Evorligi ove sezone. Snažnom odbranom i raznovrsnim napadom, crno-beli su poveli sa 8:0, a sredinom prve deonice i sa 12:3. Iskusnija ekipa Lijetuvosa vratila se u "život" trojkom Mindaugasa Katelinasa, zatim poenima Renaldasa Sibultisa i Janisa Blumsa. Kada je gostima "proradio" šut, popravila se i odbrana, a Partizan kao da je stao, tako da su gosti u finišu prve i početkom druge četvrtine napravili seriju 16:3 i poveli sa 25:21. Usledilo je nekoliko promena rezultata, da bi Partizan serijom 9:1 na poluvreme je otišao sa prednošću od 39:33.

Partizan je u trećoj deonici u više navrata imao 10 poena prednosti (prvi put 50:40), ali uz slabiju organizaciju napada i lošu odbranu reketa nisu uspeli da je zadrže. Crno-beli su u poslednjih 10 minuta ušli sa prednošću od 59:50. Lijetuvos je dobro počeo poslednju četvrtinu i preko Leona Radoševića, Sibutisa i Dejana Ivanova napravio seriju od 12:1 i došao do vođstva 62:60. Partizan je od tada uglavnom jurio rezultat i propustio je mnogo prilika da vrati prednosti, ali je tim iz Viljnusa takođe mogao da ima ubedljiviju prednost.

U poslednja četiri minuta nijedan tim nije imao više od dva poena prednosti. Sibutis je trojkom doveo Lijetuvos u vođstvo od 74:73 dva minuta pre kraja, da bi Gordon izborio koš i vratio vođstvo Partizanu 75:74. Crno-beli su prokockali napad 30 sekundi pre kraja, a trener Partizana Duško Vujošević odlučio je da brani poslednji posed Lijetuvosa, i domaći košarkaši su uspeli u tome za neophodnu pobedu.

U narednom meču Partizan sledeće nedelje igra protiv Barselone, takođe na domaćem terenu.

http://www.youtube.com/watch?v=lHDOolQBBGg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track