Vukoičić: Možda je dobro što smo izgubili od Budućnosti

Evrokup

Vukoičić: Možda je dobro što smo izgubili od Budućnosti

Košarka -
Utakmica šestog kola H grupe Evrokupa između Crvena zvezde i Kahasola na programu je sutra od 20 sati

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da je možda dobro što su crveno-beli porazom od Budućnosti prekinuli seriju od 11 uzastopnih pobeda.

"Sve ima svoj početak i kraj. Ne bih voleo da me neko pogrešno shvati, ali možda je bilo i dobro što smo izgubili u Podgorici, jer mi ne jurimo da oborimo rekord, već da dobijemo svaku sledeću utakmicu. Ne mislim da će taj poraz loše uticati na ekipu. Imali smo sastanak, video sam pozitivnu reakciju igrača na treningu i shvatili su da samo maksimalnim zalaganjem možemo da zabeležimo dobar rezultat", rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg poslednjeg meča prve faze Evrokupa sa španskim Kahasolom iz Sevilje.

On je dodao da će Zvezda ozbiljno shvatiti taj duel, bez obzira na to što je ranije ozbezbeđen prolazak u narednu rundu takmičenja i prvo mesto na tabeli.

"Rejting kluba nas obevezuje da odigramo ozbiljno. Utakmica nije bitna, ali igraćemo da anuliramo sve negativno što se dešavalo na meču protiv Budućnosti. Želimo da pobedom napravimo dobru uvertiru pred naredne tri utakmice u Jadranskoj ligi", kazao je Vukoičić.

Utakmica protiv Kahasola imaće i humanitarni karakter, pošto će deo prihoda od prodatih karata otići Udruženju za pomoć i podršku osoba obolelih od cistične fibroze.

"Kahasol ima puno problema ove sezone, u domaćem prvenstvu pružaju promenjive igre. U prošlom kolu pobedili su Bilbao kao gosti, što pokazuje da mogu da odigraju protiv jakih ekipa. Reč je o timu zanimljive kombinacije mladosti i iskustva, igraju agresivno, pokretljivo i nikada se ne predaju", objasnio je on.

Vukoičić je pozvao navijače da uprkos lošim vremenskim uslovima i najavljenim snežnim padavinama ispune tribine Pionira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track