TUGA: Partizan posle produžetka ostao bez Top 16

Partizan pao u trileru

TUGA: Partizan posle produžetka ostao bez Top 16

Košarka -
Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige, oni su u meču odluke nakon velike drame poraženi u Bambergu

BAMBERG - Izabranici Duška Vujoševića nisu uspeli da izbore plasman u Top 16 fazu Evrolige, pošto su u gostima, nakon produžetka, izgubili od nemačkog Bamberga sa 92:90, u poslednjem kolu Grupe D. Partizan je takmičenje u grupi D završio na poslednjem, šestom mestu, dok se Bamberg sa četvrte pozicije plasirao u sledeću fazu takmičenja. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je kapiten Vladimir Lučić sa 19 poena, Leo Vesterman postigao je 16, a Dragan Milosavljević i Dru Gordon po 14. Bamberg je predvodio Boštjan Nahbar sa 23 poena.

Partizan je propustio veliku priliku da prođe u narednu fazu takmičenja, s obzirom da im je konačan rezultat u Turskoj išao u prilog, jer je Lijetuvos Ritas poražen u dramatičnoj završnici od Bešiktaša.

Crno-beli su čitav meč bili u rezultatskom zaostatku, hrabrom igrom i borbenošću su se u potpunosti rezultatski vratili, međutim, veliki broj izgubeljenih lopti na kraju je skupo koštao košarkaše Duška Vujoševića.

Do kraja poluvremena Partizan nije uspeo da smanji zaostatak, pa je prva četvrtina završena rezultatom 25:13.

Bamberg na startu druge četvrtine preko raspoloženog Nahbara, u jednom momentu dolazi do 16 poena prednosti (32:16). U nastavku meča probudili su se i košarkaši Partizana. Usledila je odlična serija crno-belih (11:0). Agresivnom odbranom i boljom igrom u napadu, Partizan je uspeo da si približi Nemcima.

Serija je prekinuta nakon diskutabilne odluke sudije, koji je na polovini terena svirao namernu grešku pleju crno-belih, Leu Vestermanu.

Usledilo je nekoliko izgubljenih lopti Beograđana, što odmah kažnjava novom trojkom izuzetno raspoloženi Nahbar i vraća Broseu +10 (37:27).

Do kraja poluvremena vodila se velika borba u prepunoj dvorani "Štehert". Partizan nije uspeo da zaustavi Nahbara koji je najzaslužniji što je domaći tim na odmor otišao sa dvocifrenom prednošću (47:35).

Nahbar je nastavio da teroriše odbranu Partizana i u drugom poluvremenu. Međutim, Lučić je uspeo da iznudi četvrti faul ovog sjajnog košarkaša, ubacio je uz dodatno slobodno i smanjio prednost domaće ekipe (52:44).U nastavku treće deonice crno-beli su zaigrali mnogo agresivnije, i u jednom momentu prišli na -7.

Partizan je nastavio sa odličnom igrom u trećoj deonici, nakon poena razigranog Gordona Partizan je prišao na -4. Usledila je još jedna diskutabilna odluka sudija, Lučiću je u reketu Bamberga dosuđena tehnička greška jer je navodno iscenirao faul. Međutim, nakon trojke Gordića Partizan se vraća na -4 (66:62). Do kraja trećeg perioda igre Gipson je bio precizan sa linije penala i na odmor se otišlo rezultatom 68:62.

Nakon poena Gordona Partizan je prišao na poen zaostatka, na tri minuta do kraja meča. U tim momentima bilo je poznato da je Bešiktaš slavio u Turskoj, što je očito dalo krila crno-belima koji u finišu dolaze do izjednačenja 77:77. Na trideset sekundi do kraja Lučić je bio polovičan sa linije penala. Nakon toga na liniji bacanja završio je Džejkobsen, prvo je dao, drugo promašio, Gordon je dohvatio obruč lopta se vratila u koš i Bamberg je došao do plus dva na 12 sekundi do kraja meča.

Partizan je imao poslednji napad, na četiri sekunde do kraja fauliran je Milosavljević. On promašuje prvo bacanje, a nakon toga namerno i drugo, Gordon hvata loptu u napadu i zakucava je u koš za produžetak!

U produžetku se vodila velika borba za svaki napad. Domaći tim je u dramatičnom finišu imao tri poena prednosti, međutim, u poslednjoj sekundi fauliran je Milosavljević pri šutu za tri poena.Prvo bacanje je promašio, drugo pogodio, uspeo je da skoči u napadu nakon namerno promašenog trećeg penala, uputio je brz šut za drugi produžetak, ali po ko zna koji put crno beli ponovo nisu imali sreće... Bamberg odlazi u Top 16.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track