Vukoičić: Radnički za početak nedelje raspleta
Foto: KURIR

Aba liga

Vukoičić: Radnički za početak nedelje raspleta

Košarka -
Derbi utakmica 13. kola Jadranske lige između Crvene zvezde i Radničkog igra se sutra od 19 sati u hali Pionir. Obe ekipe su u dosadašnjem takmičenju zabeležile po sedam pobeda i pet poraza.

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da je ekipi pobeda nad kragujevačkim Radničkim neophodna za početak nove, uspešne serije za kraj 2012. godine.

"Čeka nas vrlo važan meč koji je početak serije u nedelji raspleta u Jadranskoj ligi. Verujem da će se posle naredna tri kola definitivno izdvojiti grupa timova koja pretenduje na najviši plasman. Nama je sutra, ali i u naredna dva meča, jedina opcija pobeda kako bismo potvrdili prethodne rezultate", rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

On je istakao da dobro poznaje kvalitete Radničkog i da se radi o ekipi koja raste iz meča u meč.

"Njihova forma se konstantno podiže kroz utakmice u Jadranskoj ligi. Imaju dva odlična igrača koji su nosioci igre i sjajnog trenera. Fond igrača daje im mogućnost da igraju različite tipove košarke. Imaju veliku širinu u napadu i najefikasniji su tim u ligi", naveo je trener crveno-belih.

Vukoičić se nije složio sa novinarskom konstatacijom da je prednost Radničkog to što igra samo u Jadranskoj ligi i ima više vremena za odmor.

"Tačno je da su imali više vremena da se spreme za sutrašnji meč. Ipak, mi imamo dve utakmice nedeljno, a to je nešto što ne igraju prosečne ili loše ekipe. Nadam se da ćemo što duže igrati u ovom ritmu, to smo i želeli, tako da se nalazimo na slatkim mukama", objasnio je Vukoičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track