HRVATI U STRAHU: Grobari stižu u Zadar

Uzbuna

HRVATI U STRAHU: Grobari stižu u Zadar

Košarka -
Najava da bi navijačka grupa Zabranjeni mogla da se pojavi u hali Krešimir Ćosić uzburkala strasti u Hrvatskoj

ZADAR - Na popularnim navijačkim forumima pojavila se informacija da bi navijačka grupa "Zabranjeni" mogla da otputuje u Zadar na meč 14. kola ABA lige i bodri Partizan.

Takva vest uzburkala je strasti u Hrvatskoj, jer se samo jednom do sada desilo da navijači iz Srbije organizovano idu na gostovanje u Hrvatsku. Navijačka grupa "Južni front" 28. januara 2004. organizovano je otputovala u Zagreb na meč Evrolige Cibona - Partizan i to je ostalo upamćeno kao prvo organizovano navijačko putovanje jedne srpske ekipe u Hrvatsku.

Na adresu Zadra stigao je i imejl u kome navijači Partizana pitaju za ulaznice. Direktor Zadra Branko Skroče kaže."Istina, primili smo imejl. Međutim, nismo smatrali da je potrebno da kontaktirano onog ko je poslao pismo, jer se ne radi o nekom službenom zahtevu. Dalje, prema propoziciama ABA lige, klubovi ne smeju da se mešaju u navijačke zahteve, tako da smatramo kako do organizovanog dolaska navijača iz Srbije neće ni doći", rekao je Skroče.

Nikad dosad u Zadar, ni u Jazine, ni na Višnjik, organizovano nije došla ni jedna navijačka grupa iz Beograda, ni "Grobari", ni "Delije", a prošle godine kad je iz Zadra baš na utakmicu s Partizanom organizovano krenuo "Tornado", nije dospeo dalje od državne granice između Hrvatske i Srbije. Prema pravilniku ABA lige, zabranjen je organizovan dolazak gostujućih navijača.

Utakmica u Zadru već je dobila svoju predigru najavom da bi Ante Gotovina mogao da se pojavi na meču. Jedino što je sigurno jeste da Duško Vujošević neće voditi svoj tim zbog suspenzije.

Meč između Zadra i Partizana igra se u sredu od 20 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track