Košarkaši Zvezde zgromili nemoćni Split

Nova pobeda

Košarkaši Zvezde zgromili nemoćni Split

Košarka -
Crveno-beli su večerašnjim trijumfom stigli do devete pobede u Jadranskoj ligi

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Splita rezultatom 94:67 u meču 14. kola Jadranske lige.Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Igor Rakočević i Boris Savović sa po 13 poena. Kod gostiju, istakao se Josip Sobin sa 14 poena.Crveno-beli su ovim trijumfom stigli do devete pobede u regionalnom takmičenju uz pet poraza. Splićani su zabeležili čak deveti poraz u 14 utakmica.Crveno-beli su lako stigli do devete pobede u regionalnom takmičenju i održali korak sa vodećom Igokeom i drugoplasiranim Partizanom. Split je u Beograd doputovao bez dvojice najboljih igrača Nikole Vujčića i Vedrana Vukušića, pa je nastupio sa samo desetoricom igrača.Split je igrao ravnopravno dve četvrtine, a u drugom poluvremenu košarkši Crvene zvezde su potpuno preuzeli inicijativu, da bi na kraju dobili priliku da egzibicionom igrom razgale oko 4.000 navijača.Trener crveno-belih Vlada Vukoičić dobio je priliku da pruži šansu svim igračima i svi su je iskoristili i upisali se u listu strelaca.U sredu će igrati: Zadar - Partizan, Solnok - Krka, dok će se u četvrtak sastati: MZT Skoplje - Cibona, Igokea - Široki, Cedevita - Budućnost i Olimpija - Radnički.U narednom kolu, Crvena zvezda će u subotu ugostiti ekipu Zadra.Crvena zvezda: Cvetković 7, Braun 6, Subotić 4, Rakočević 13, Lazić 6, Simonović 12, Milovanović 9, Savović 13, Katić 10, Radivojević 7 Nelson 4, Skot 3.Split: Subotić 12, Rajnholt 2, Kraljević 12, Kruslin 12, Dijan 8, Sobin 14, Mimica 2, Vuković, Marineli 2, Jukić 3.TOK UTAKMICEI četvrtinaGosti su ušli bolje u meč i u trećem minutu stekli prednost od tri poena (7:4). Split je samo minut kasnije imao i 12:8. Usledio je potom period nešto lošije igre dva tima i bez poena, ali su Splićani i dalje držali prednost od tri poena, 13:16. Hrvatski klub je kažnjavao sve greške domaćih i u osmom minutu poveo s 18:13, a trener Zvezde je odmah zatražio tajm-aut. Split je zadržao pet poena prednosti i prvih 10 minuta rešio u svoju korist 21:16.

II četvrtina

Prve poene u drugoj četvrtini postiže Zvezda, 18:21, ali gosti brzo uzvraćaju 18:23. Zvezda je serijom 9:0 povela u 13. minutu s 27:23. Zvezdina se serija nastavila i u 15. minutu bilo je već 33:25 za domaći tim. Domaći održavaju prednolst od pet do sedam poena minut pre kraja druge četvrtine 40:33. Zvezda je na kraju prvih 20 minuta rešila u svoju korist, 42:37.III četvrtinaZvezda već na početku treće četvrtine pravi seriju od 8:0 i dolazi do dvocifrene prednosti. Gosti ponovo traže tajm-aut. Domaći su najveću prednost imali u 25. minutu (56:42). Domaći su nastavili sa dobrom igrom i u 29. minutu bilo je 65:51 za Zvezdu. Izabranici Vlade Vukoičića su u poslednju četvrtinu usli s vođstvom od 68:52.,

IV četvrtina

Gosti su bolje ušli u poslednju četvrtinu i za nekoliko minutu smanjili prednost Zvezde na 70:59. Međutim, Zvezda je u 35. minutu angažovanom igrom ponovo stekla ubedljivu prednost 78:61. Prednost Zvezde je rasla iz minut u minut, a u 37. minutu bilo je već 87:63. Beograđani su sigurnom igrom do kraja zasluženo stigli do ubedljive pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track