Elton Braun: Hoću srpski pasoš

Voli Beograd i Srbiju

Elton Braun: Hoću srpski pasoš

Košarka -
Košarkaš Crvene zvezde Amerikanac Elton Braun želi da igra za našu reprezentaciju

Srećan čovek.Košarkaš Crvene zvezde Elton Braun izjavio je da ima veliku želju da igra za reprezentaciju Srbije. Amerikanac je oduševljen Srbima i Beogradom i voleo bi sledeće godine da sa crveno-belima igra Evroligu.- Verujem da ću ostati u Zvezdi! Voleo bih da sam državljanin Srbije, da govorim jezik... Pokušavam da dobijem pasoš, igrao bih čak i za reprezentaciju. Kao što sam rekao, srećan zbog svega, ostaću ovde, ne brinite - kazao je za Betu Elton Braun (29).Crvena zvezda ima velike ambicije u tekućoj sezoni. Cilj je da ekipa naredne godine igra u najjačem evropskom takmičenju.- Ostao bih do 2015. Naravno, odluka o odlasku je poslovna. Pričao sam sa kapitenom Igorom Rakočevićem - ako bi ovaj tim ostao zajedno narednih godina i ako bismo igrali Evroligu sledeće godine, vratili bismo se. Ali treba se izboriti za Evroligu, a kada se to desi, onda ćemo videti.U prvim danima 2013. godine očekuje se da Crvenu zvezdu pojača francuski centar Ali Traore.- Ne brinem zbog Traoreovog dolaska, ni konkurencije. Igram u pobedničkom timu, pobeđujem. Nisam sebičan igrač, ako konkurencija znači da ću postati bolji, ili ja njega napravim boljim igračem, bilo bi besmisleno ljutiti se. Čak su i Lejkersi puni igrača - istakao je Elton Braun.

Raško zna da sam jači!Elton Braun je cenjen od saigrača, a često voli da se i šali na svoj račun. Na pitanje ko je fizički jači, on ili Raško Katić, Braun je „kao iz topa“ kroz smeh odgovorio:- Ja! I Raško to vrlo dobro zna!

Lepo je biti otacKoliko je Elton Braun privržen Crvenoj zvezdi, govori i činjenica da svoju ćerkicu Zariju redovno oblači u Zvezdinu opremu.- Kad imam slobodnog vremena, uglavnom sam na Skajpu kako bih gledao ćerkicu Zariju. Sjajno se osećam kao otac. Sama pomisao da neko zavisi od tebe, da treba da brineš o nekom - velika je odgovornost, ali je volim. Jedva čekam da moje dve devojke dođu u Beograd - otkrio je Braun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track