Vujošević: Od Cibone svaki meč kvalifikacioni za Evroligu

ABA liga

Vujošević: Od Cibone svaki meč kvalifikacioni za Evroligu

Košarka -
Trener crno-belih je rekao da je još rano govoriti o grupi timova koji su se izdvojili u borbi za plasman na završni turnir i dodao da očekuje veliku borbu za prvo mesto koje donosi direktan plasman u Evroligu i "velike privilegije".

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će od duela sa zagrebačkom Cibonom svaki meč biti kao kvalifikacioni za plasman u Evroligu.

"Imali smo dugu pauzu tokom koje smo marljivo i vredno radili. Trudili smo se da pojačamo broj treninga i opterećenje igrača i verujem da će to da se vidi već sutra protiv Cibone. Od sada svaka utakmica biće izuzetno važna i gledaćemo je kao na kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

On je podsetio da su dueli Partizana i Cibone oduvek bili veliki izuzetno zanimljivi i derbiji.

"Tako je bilo u bivšoj državi, a tako je i sada. Cibona ima dobar sastav, probleme su rešili u hodu i doveli nekoliko pojačanja. Imaju velike ambicije i ako budu želeli da ih ispune motraće sutra da odigraju na vrhunskom nivou", istakao je trener crno-belih.

Vujošević je kazao i da očekuje da publika odigra značajnu ulogu i da "tenziju zbog imperativa pobede pretvori u nešto pozitivno za Partizan".

Za crno-bele bi trebalo da debituje francuski košarkaš Žofri Lavrnj.

"Čekamo da stignu papiri za njega i trebalo bi da bude u sastavu. Ipak, ne bi trebalo očekivati da posle samo dva-tri treninga već protiv Cibone pokaže sve što zna. Verujem da će nam doneti dodatnu čvrstinu pod košem. Znam da bi cela ekipa brže rasla kada bismo imali jednog iskusnog centra, ali takvih ili nema ili mi u ovom trenutku ne možemo da ih priuštimo", objasnio je Vujošević.

Utakmica 16. kola Jadranske lige između Partizana i Cibone igra se sutra od 21 sat u dvorani Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track