NEMA ŠALE: Šumadinci pokorili Mađarsku

Pobeda Radničkog

NEMA ŠALE: Šumadinci pokorili Mađarsku

Košarka -
Radnički protiv Solnoka zabeležio desetu pobedu u Jadranskoj ligi

SOLNOK - Košarkaši kragujevačkog Radničkog pobedili su večeras u Solnoku istoimeni mađarski tim sa 78:66 (15:18, 27:20, 24:13, 12:15) u utakmici 18. kola Jadranske lige.

Kragujevčanima je to 10. pobeda u regionalnom takmičenju, dok je poslednjeplasirani Solnok upisao 14. poraz.

Mađarska ekipa je samo u prvoj četvrtini uspevala da parira Radničkom.

U nastavku utakmice izabranici Miroslava Nikolića su preuzeli stvari u svoje ruke i došli do pobede koja ih ostavlja u trci za plasman na završni turnir.

Još jednu odličnu partiju u dresu Radničkog pružio je Aleksandar Ćapin sa 22 poena, 10 asistencija i šest skokova. Ekipu Solnoka predvodio je Akoš Horvat sa 13 poena."Pažljivo smo se pripremali za ovu utakmicu jer smo znali da je Solnok dobra ekipa, bez obzira na stanje na tabeli. Večeras smo morali da pobedimo. Zato smo se borili za svaku loptu, izgarali smo da pobedimo - i uspeli smo u tome. Čestitam Solnoku. Bila je ovo stvarno dobra utakmica", rekao je trener Radničkog Miroslav Nikolić.Igrač Radničkog Miloš Borisov rekao je da je utakmica bila važna za Kragujevčane. "Solnok je dobar tim, ali smo bili bolji. Moram da istaknem da smo uživali i podršku navijača sa tribina u Mađarskoj, nosila nas je sjajna atmosfera koju su pravili. Čestitam i našim navijačima, i zahvaljujem im", dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track