TABAK: Najviše sam naučio od Božidara Maljkovića

Iskreno

TABAK: Najviše sam naučio od Božidara Maljkovića

Košarka -
Svaki dan učim nešto novo jer ne postoji igrač ili trener koji sve zna. Kad pomisliš da znaš sve, onda si gotov, rekao je Tabak

Hrvatski trener Žan Tabak, kaže zna način na koji će Kaha Laboral nastaviti sa fantastičnim igrama u španskom prvenstvu i košarkaškoj Evroligi, jer je tokom igrače i trenerske karijere znanje sticao radeći sa šampionima poput Božidara Maljkovića i Lerija Birda.

"Imao sam dobru karijeru. Tri puta sam osvojio Evroligu s Jugoplastikom i NBA prvenstvo s Hjustonom. Igrao sam s Tonijem Kukočem, Dinom Rađom, Olajdžuvonom, Drekslerom, Milerom... Trenirali su me Boža Maljković, Rudi Tomljanović, Rik Pitino, Leri Bird... Naučio sam od svakoga ponešto, počevši od prvog trenera Igora Karkovića pa nadalje. Svaki dan učim nešto novo jer ne postoji igrač ili trener koji sve zna. Kad pomisliš da znaš sve, onda si gotov", rekao je Tabak.

Nekadašnji centar kaže da nisu tačne priče da je previše zahtevan.

"Kod mene su rad, red i disciplina zakon. To sam naučio u mojoj Jugoplastici, toga se držim i danas. Red se mora znati. Strog sam, ali nisam tiranin. Ne libim se nakon treninga sesti s igračem, razgovarati, videti što ga muči , kaže Tabak.

Na pitanje o favoritima u najkavitetnijem nadmetanju na kontinentu, trener Kahe je rekao.

"Izdvaja se Real, tu je i CSKA, a kandidati za F 4 su i Olimpijakos, Žalgiris, Barselona, Himki... Tu smo negde i mi. Ali idemo polako, utakmicu po utakmicu", zaključio je Tabak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track