KRAJ CRNE SERIJE: Ubedljiv trijumf Zvezde!

ABA liga

KRAJ CRNE SERIJE: Ubedljiv trijumf Zvezde!

Košarka -
Zahvaljujući sjajnoj igri u drugoj četvrtini crveno-beli su savladali na svom terenu MZT i tako ostvarili pobedu nakon tri poraza u nizu

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su na svom terenu ekipu MZT Skopja rezultatom 87:72, u okviru 19. kola regionalne ABA lige.

Izabranici trenera Vlade Vukoičića su tako nako tri vezana poraza uspeli da se vrate na pobednički kolosek. Crveno-beli su ovim trijumfom zadržali drugo mesto na tabeli sa skorom 13/6.

Najzaslužniji za trijumf Zvezde bio je kapiten Igor Rakočević koji je meč završio sa 25 poena, Katić je postigao 14 poena, a čak 13 dao je u prvom delu meča.Najefikasniji u poraženom timu bio je Todor Gečevski sa 12, dok je Čekovski ubacio 11. Dvocifren je bio i Ognjen Stojanovski koji je utakmicu završio sa 10 poena.Crvena zvezda u sredu dočekuje Uniks u četvrtom kolu Top 16 faze Evrokupa, a narednog vikenda u Mađarskoj igra protiv Solnoka u okviru 20. kola ABA lige.

Tok meča:

Na startu meča viđena je ravnopravna borba na terenu. Makedonski reprezentativac Stojanovski odmah je pokazao svoje šutersko umeće, a odlično ga je pratio i Gečevski. U ekipi Zvezde izuzetno raspoloženi bili su Subotić i Rakočević. Upravo ova dva igrača su sredinom prve deonice donela crveno-belima prvu osetniju prednost na meču (18:12).

Izabranici trenera Vlade Vukoičića, pojačali su igru u odbrani, i zahvaljujući sjajnoj igri kapitena Rakočevića Zvezda dolazi do najveće prednosti na meču (26:17). Do kraja prvog perioda igre odlični Stojanovski uspeva da pogodi trojku i smanji prednost svog tima (26:20).

Domaći tim odlično otvara drugu deonicu. Mladi Aleksandar Cvetković agresivnom igrom u odbrani razbudio je čitav tim. Crveno-beli su se rastrčali po terenu i nakon trojke Radivojevića stigli do +10 (35:25).

Zvezda je rutinski čuvala prednost, a u finišu prvog poluvremena razigrao se sjajni centar crveno-belih Raško Katić. Ogromne probleme u reketu pravio je protivničkim igračima i zahvaljujući upravo njegovoj mini seriji Zvezda dolazi do +17 (52:35).

Crveno-beli su u poslednjim sekundama prvog poluvremena "zapalili" publiku u Pioniru. Rakočević je na samo dve sekunde do kraja nakon jedne kontre postigao već 19 poen na meču, a onda je Nelson neočekivano presekao pas Makedonaca i sa desetak metara u poslednjoj sekundi pogodio neverovatnu trojku za 60:38!

Zvezda je nešto opuštenije otvorila drugo poluvreme, gosti su lagano topili prednost crveno-belih, a nakon trojke Stojanovskog MZT je samnjio zaostatak na -14 (74:60). Međutim, to je bilo sve što su Makedonci mogli da učine na ovom meču. Kapiten Zvezde je preuzeo odgovornost, smirio igru i Zvezda je rutinski u nastavku čuvala prednost.

Trener Vlada Vukoičić dao je u nastavku šansu mlađim igračima. Mitrović je odlično iskoristio ukazanu priliku i za 11 minuta igre uspeo da postigne pet poena u laganoj pobedi svog tima 87:72.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track